Tesla, ABD'de elektrik enerjisinin iletim ve dağıtımından sorumlu olmak istiyor

İddialara göre Tesla, Texas'ta elektrik sağlayıcı için sertifika başvurusu yaptı.
Tesla, ABD'de elektrik enerjisinin iletim ve dağıtımından sorumlu olmak istiyor

Elektrikli otomobil üreticisi ve teknoloji şirketi Tesla, ABD Teksas'ta elektrik sağlayıcısı yani elektrik enerjisinin iletim ve dağıtımından sorumlu olmak istiyor. İddialara göre Tesla elektrik sağlayıcı olmak için sertifika başvurusu yaptı. Bu başvuruyu da Tesla Energy Ventures şirketiyle yaptığı söyleniyor. Şirketin bölge olarak Teksas'ı seçmesinin nedeni geçen kış bölgede yaşanan fırtına olduğu söyleniyor. Şubat ayında Texas’ta sıcaklık derecesi ilk defa -20’nin altına düşmüş, elektrik üretimi ağırlıklı olarak rüzgar türbinlerinden yapıldığı için elektrikler kesilmişti. 

Yine de Tesla'nın elektrik dağıtmak için yaptığı ilk hamle bu değil. Şirket, 2020'de İngiltere’de elektrik üretmek için ruhsat başvurusunda bulunmuştu. Bunun onayını geçtiğimiz Mayıs ayında alan şirket, gerçek zamanlı ticaret ve kontrol platformu 'Autobidder'i kullanarak sanal elektrik santralleri kuracak. Şirket, son dönemde batarya endüstrisine yatırımlarıyla dikkat çekiyor.

2017'de Avustralya'da özellikle yaz aylarında sıcaklığın artmasıyla ciddi bir elektrik sıkıntısı yaşandığı için futbol sahası boyutunda ürettiği dünyanın en büyük lityum-ion pilini devreye sokmuştu. Musk'ın üretimi için 100 gün süre verdiği 100 megavatlık pil, 60 gün içerisinde, ülkede yaz başlamadan faaliyete geçmişti.

Tesla, Kasım 2016'da 2,1 milyar dolara satın aldığı SolarCity ile beraber güneş enerjisi dünyasında çığır açan işler yapmaya başladı. Bu satın almanın ardından şirket, güneş paneli üretimi, enerji depolama bataryaları, aradaki yazılım, yönetim, servis hizmeti veriyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.