Sağlık platformu MediTrust Health, 308 milyon dolar yatırım aldı

Shanghai merkezli MediTrust Health Technology Co., Boyu Capital ve Janchor Partners tarafından ortaklaşa yönetilen yatırım turundan 308 milyon dolar topladı
Sağlık platformu MediTrust Health, 308 milyon dolar yatırım aldı

Shanghai merkezli MediTrust Health Technology Co., Boyu Capital ve Janchor Partners tarafından ortaklaşa yönetilen yatırım turundan 308 milyon dolar topladı. Tura eski yatırımcıların yanında Lily Asia Ventures, Lake Bleu Capital, Bank of China Group Investment, AIHC Capital, Everbright Limited, New Alliance Capital, CICC katıldı. Bu yatırımcıların en büyük özelliği sağlık alanında uzmanlaşmış olmaları. Şirkete 2018'den bu yana beş yatırım turu yapıldı. MediTrust'ın toplam yatırım miktarı 462,3 milyon dolara çıktı. 

2017 yılında kurulan girişim, kronik ve nadir rahatsızlıkları olan hastaların uygun fiyatlı ilaçlara erişimini sağlıyor. Şirket, Pekin, Şanghay gibi şehirlerdeki 40'tan fazla belediye ile çalışıyor. MediTrust'un bir diğer hizmetlerinden biri de sağlık yardım platformu olarak tanımlanan Care2Pay. Bu platform sayesinde 400'den fazla şehirde 50 ilaç sigorta firması ve 2000 bin eczane ile ortaklık yapıyor. MediTrust, 2021'in ilk yarısında kullanıcıların toplamda yaptıkları sağlık harcamalarında 46.2 milyon dolar tasarruf etmesine yardımcı olduğunu kaydetti. 

MediTrust Kurucusu ve CEO'su Seth Zhang, "İnsanlara uygun fiyatlı ilaç ve sağlık hizmetlerine erişim sağlamak için her zaman daha fazla sağlık ve sigorta sektörü ortak çalışmaya kararlıyız" diyerek yaptıkları işin önemini ortaya koydu. Şirket, yaklaşık 1,5 milyar nüfusa sahip Çin'in en büyük hem online bakım hem de tıbbi yönetim hizmetleri sunan sağlık ödeme ve bakım hizmeti platformu olma özelliğini taşıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.