Kategori bazlı ikinci el platformları, pazarın büyümesinde önemli rol oynayabilir

İkinci el ürün pazarının hacmi artarken kullanıcılar da burada farklı seçenekler aramaya daha çok yönleniyor. Pazarın kendi içinde ayrışması, kullanıcı çekmek açısından yeni bir strateji olabilir.
Kategori bazlı ikinci el platformları, pazarın büyümesinde önemli rol oynayabilir

İkinci el ürün pazarı son dönem yatırımlarla birlikte kendinden daha çok söz ettirmeye başlarken müşterilerin özellikle giyim, kitap, elektronik gibi kategorileri kullanım alışkanlığının ve ürünlerden beklentilerinin değişmesiyle birlikte ürün aramalarında da önemli bir alternatif olarak öne çıkmakta. 

Farklı kategorilerin tek bir uygulama üzerinden erişilebildiği ikinci el platformlarının kullanımı son dönemlerde artmış olsa da globalde son dönemdeki yeni girişimlere baktığımızda kategori bazında özelleşen uygulamaların arttığını görmekteyiz. TheRealReal, Poshmark ve StockX gibi sektör liderlerinin domine ettiği pazarda son dönemde Queenly ve Requipper gibi bazı kategorilerde özelleşen girişimlerin aldıkları yatırımları duymaya başladık. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.