162 milyon dolar yatırım alan online ikinci el pazar yeri Danggeun Market'in değerlemesi 2.7 milyar dolara ulaştı

Güney Kore merkezli online ikinci el pazar yeri Karrot'un çatı şirketi Danggeun Market, DST Global tarafından yönetilen D Serisi yatırım turunda 162 milyon dolar yatırım aldı.
162 milyon dolar yatırım alan online ikinci el pazar yeri Danggeun Market'in değerlemesi 2.7 milyar dolara ulaştı

Güney Kore merkezli online ikinci el pazar yeri Karrot'un yayıncısı Danggeun Market, DST Global tarafından yönetilen D Serisi yatırım turunda 162 milyon dolar yatırım aldı. Aspex Management, Reverent Partners ve Goodwater Capital, Altos Ventures, SoftBank Ventures Asia, Kakao Ventures, Strong Ventures ve Capstone Partners gibi yatırımcıların katıldığı turdan sonra şirketin değerlemesi 2.7 milyar dolara ulaştı.

Bugüne kadar toplamda 205 milyon dolar yatırım alan Danggeun Market'in Karrot uygulaması, şu anda Güney Kore'nin yanı sıra Japonya, Kanada, Birleşik Krallık ve ABD olmak üzere dört ülkede faaliyet gösteriyor. Gary Kim ve Paul Kim tarafından kurulan Karrot, ikinci el bir pazar yeri sunan hiper yerel bir topluluk uygulaması. Platform, ikinci el ürünlerin yerel olarak alınıp satılmasını teşvik ederek çevre dostu bir yaşam tarzını ve yerel ekonomiyi destekliyor. 2015'teki lansmanından bu yana Karrot, Güney Kore'nin en büyük ikinci el pazarı ve en büyük ikinci e-ticaret şirketi haline geldi.

Danggeun Market, kısa bir zaman sonra ödeme hizmeti Karrot Pay'i başlatmayı hedefliyor. Karrot'ı kullanan Güney Koreli KOBİ'ler için "offline to online" (O2O) hizmetini genişletmeyi ve kullanıcıların platformda kalıcı hale gelmeleri için kişiselleştirilmiş yayınlar önermek amacıyla platformunda gelişmiş yapay zeka ve makine öğrenimi geliştirmeyi ve bu alanda yatırım yapmayı istiyor.

Danggeun Market'in şu anda 21 milyondan fazla kayıtlı kullanıcısı bulunuyor. Şirketin kullanıcı sayısının 2018'den bu yana sürekli olarak yıllık yüzde 300'ün üzerinde büyüme kaydettiği iddia ediliyor. 

Şirketin kurucu ortağı Gary Kim, Kore girişimlerinin de Facebook ve Google gibi başarılı olabileceğini göstermek istediğini söylüyor. Kim, ürün kalitesi, pazarlama ve markalaşma anlamında her şeyin olgunlaştığını; Karrot'ın yakında tüm dünyadaki insanların kullanacağı bir Kore tüketici uygulaması olacağını söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.