IKEA, İsveç'teki evlere temiz enerji satmaya başlayacak

Yenilenebilir enerji alanında yatırımlarını her geçen gün artıran İKEA, İsveç'teki evlere rüzgar ve güneşten elde ettiği elektriği satacak.
IKEA, İsveç'teki evlere temiz enerji satmaya başlayacak

Temiz enerji yani yenilenebilir enerji kaynakları doğada var olan, enerjiye dönüştürülürken çevreye zarar vermeyen ve tükenmeyen enerji kaynağı olarak tanımlanıyor. 1970’li yıllarda yaşanan petrol krizlerinden sonra enerjide arz güvenliği sorunu ortaya çıkmış, yeni enerji kaynağı arayışları hızlanmıştı. Bu yüzden günlük hayatta hemen hemen her şeyin halledilmesi için enerjiye ihtiyaç olduğu düşünüldüğünde yenilenebilir enerjinin sürdürülebilir ekoloji üzerindeki rolü oldukça önemli.Bu noktada şirketler temiz enerjiye yönelik politikalarını şekillendirmeye başladı.

Dünyanın en büyük perakendecisi ünvanına sahip olan İsveç merkezli IKEA bu konuda yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor. Şirket, abonelik servisi Strömma aracılığıyla İsveç'teki evlere temiz enerji satmaya başlayacağını açıkladı. Hali hazırda güneş panelleri satan şirket, 2025'e kadar rüzgar ve güneşten elde ettiği elektriği kullanıcılarına dağıtacak. Şu an için İsveç ile sınırla kalacak olan bu hizmetin nasıl ücretlendireceği konusunda bilgi şirket tarafından paylaşılmadı.  

Son on yılda güneş ve rüzgar enerjisi sistemlerine 2,76 milyar dolar yatırım yapan IKEA’nın holding şirketi Ingka Group, temiz enerji alanında yaptığı yatırımlara bir yenisini eklemiş oldu. Yenilenebilir enerji alanında yatırımlarını her geçen gün artıran şirketin Kanada, Danimarka, Fransa, Almanya, İrlanda, Polonya, İsveç ve İngiltere'de de rüzgar santralleri bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.