Etiya, Kanada merkezli Quebecor Media'dan yatırım aldı

Etiya Bilgi Teknolojileri Yazılım Sanayi ve Ticaret AŞ'nin hisselerinin yüzde 13,4'ü Kanada merkezli Quebecor Media Inc. tarafından satın alındı.
Etiya, Kanada merkezli Quebecor Media'dan yatırım aldı

Yapay zeka destekli Dijital Etkileşim Yönetimi ile markaların tüm dijital kanallarını tek platformdan yöneten ve müşteri duygusunu analiz eden yerli Etiya'dan sizlere daha önce bahsetmiştik. Bugün edindiğimiz bilgilere göre Etiya, yeni bir yatırım aldı.

Etiya Bilgi Teknolojileri Yazılım Sanayi ve Ticaret AŞ'nin hisselerinin yüzde 13,4'ü Kanada merkezli Quebecor Media Inc. tarafından satın alındı. Söz konusu yüzde 13,4'lük hissenin Ali Durmuş, Aslan Doğan, Serdar Dağdelen ve Apostolos Kallis'ten satın alındığını da ekleyelim. İki şirket arasında yapılan anlaşmaya göre Quebecor Media tarafından Etiya'nın yatırım sonrasındaki hisselerinin yüzde 15,3'üne tekabül eden orandaki hissesine ilişkin sermayeye katılım taahhüdü verildi.

Etiya ve Quebecor Media Inc. arasında yapılan anlaşmanın finansal detayları ile ilgili ise herhangi bir bilgi bulunmuyor. Konuyla ilgili daha fazla bilgiye ulaştıkça sizlere aktaracağız. Yukarıda da belirttiğimiz üzere Kanada merkezli bir medya şirketi olan Quebecor Media Inc, telekom, medya ve spor - eğlence sektörlerinde hizmet veren Quebecor firmasının bir iştiraki.

Kanada özelinde Fransızca ve İngilizce yayınlar yapan Quebecor Media, hem televizyon kanallarını hem gazetelere hem de dergilere sahip. Kanada'nın önemli medya kuruluşlarından olan Quebecor Media'nın çatı şirketi olan Quebecor şirketinin sahibi ise Kanada'nın ünlü iş insanlarından biri olan Pierre Karl Péladeau. Forbes'un verilerine göre Pierre Karl Péladeau'nun güncel serveti ise 1,8 milyar dolar.

Güncelleme: Rekabet Kurumu açıklamasında bu anlaşmaya izin verildiği duyurulurken, yüzde 28’lik hisse devrinin gerçekleştiği bildirildi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.