263 milyon dolar yatırım alan Bitpanda'nın değerlemesi 4.1 milyar dolara ulaştı

Dijital yatırım platformu Bitpanda, Valar Ventures liderliğinde gerçekleşen 263 milyon dolarlık C Serisi yatırım turu sonrasında 4,1 milyar dolarlık değere ulaştı.
263 milyon dolar yatırım alan Bitpanda'nın değerlemesi 4.1 milyar dolara ulaştı

Dijital yatırım platformu Bitpanda, Valar Ventures liderliğinde gerçekleşen 263 milyon dolarlık C Serisi yatırım turu sonrasında 4,1 milyar dolarlık değere ulaştı. Şirket, alınan yatırımı organizasyonu ölçeklendirmek, teknolojik altyapısını geliştirmek, ekibini güçlendirmek, uluslararası alanda büyümeyi hızlandırmak için kullanacak.

Unicorn statüsü kazandıktan sadece 4 ay sonra imzalanan C Serisi yatırım turu, Alan Howard ve REDO Ventures'ın yanı sıra mevcut yatırımcılar LeadBlock Partners ve Jump Capital'in katılımıyla Valar Ventures tarafından yönetildi. Ağustos ayında imzalanan C Serisi yatırım turu anlaşması her zaman olduğu gibi Avusturya Finansal Piyasalar Otoritesi’nin (FMA) onayına tabi olacak.

2014 yılında Eric Demuth, Paul Klanschek ve Christian Trummer tarafından Avusturya'da kurulan Bitpanda, 2014 yılında bir kripto alım satım şirketi olarak faaliyetlerine başladı. Yaklaşık 3 milyon kullanıcısıyla Bitpanda, Avrupa'nın en hızlı büyüyen fintech'lerinden biri. Her yıl istikrarlı bir şekilde müşteri sayısını 6 kat artırmayı başaran şirketin 2021 gelirlerini bir önceki yıla göre 7 kat artırması bekleniyor. 

Şirket, nisan ayında Avrupa’daki kullanıcıların 7/24 ve komisyonsuz olarak yatırım yapabilecekleri hisse senetleri ürün yelpazesini hizmete aldığını duyurdu. Haziran ayında Bitpanda Whitle Label projesi ile B2B pazarının potansiyelinden yararlanmak üzere altyapısını müşterilerine alım satım hizmeti sunmak isteyen fintech'lere ve bankalara açtı.

Merkezi Avusturya'nın Viyana kentinde bulunan Bitpanda, 50'den fazla ulusu temsil eden 500'ün üzerinde çalışanıyla hizmet veriyor. Şirketin Viyana, Barselona, Berlin, Krakow, Londra, Madrid, Milano, Paris ve İstanbul olmak üzere Avrupa genelinde ofisleri bulunuyor.

Bitpanda büyüme stratejisini şekillendirmek üzere; eski Adyen ve MessageBird çalışanı Lindsay Ross’u Baş İK Sorumlusu (CHRO), eski Revolut ve Uber çalışanı Irina Scarlat’ı, Baş Büyüme Sorumlusu (CGO), eski Farfetch çalışanı João Luís’i, Mühendislikten Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak ve eski N26 çalışanı Michael Keskerides’i, Üründen Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak dört yeni yöneticiyi ekibine kattı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.