Robinhood, yatırımcılar için iletişim platformu olan Say Technologies'i 140 milyon dolara satın aldı

Temmuz ayında halka arzını gerçekleştiren hisse senedi alım satım platformu Robinhood, halka arz sonrası ilk satın almasını gerçekleştirdi.
Robinhood, yatırımcılar için iletişim platformu olan Say Technologies'i 140 milyon dolara satın aldı

Geçtiğimiz Temmuz ayında halka arzını gerçekleştiren hisse senedi alım satım platformu Robinhood, halka arz sonrası ilk satın almasını gerçekleştirdi. Robinhood tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, Say Technologies isimli girişimi satın aldı.

Robinhood tarafından aktarılan bilgilere göre Say Technologies ile 140 milyon dolarlık bir satın alma anlaşması imzalandı. 140 milyon doların tamamının nakit olarak ödeneceğini de ekleyelim. 2017 yılında Alex Lebow, Jeff Cruttenden, Julio Fredes, Noah Kerner ve Zachary Hascoe tarafından kurulan Say Technologies, bugüne kadar 8 milyon dolar yatırım aldı.

Odağına yatırım dünyasını alan bir iletişim platformu olarak hizmet sunan Say Technologies, hissedarların vekaleten oylamaya katılmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Yatırımcılar, Say Technologies'in çözümlerini kullanarak oy kullanabilir, belgeleri görüntüleyebilir, yönetime sorular sorabilir ve geri bildirim sağlayabilirler.

Kısacası temelinde yatırımcılar için bir oylama ve iletişim platformu olarak hizmet sunan Say Technologies'in değerlemesi ise PitchBook verilerine göre 28 milyon dolar seviyelerindeydi. Değerlemesinin 5 katı bir fiyata satılan Say Technologies, yatırımcısı olan Point72 Ventures'ın 5X ile çıkış yapmasını da sağlamış oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.