Yapay zeka adaptasyonunda veri yönetiminin önemi devam ediyor

Yapay zeka kullanımı artmakla birlikte organizasyonların tamamında kullanımı konusunda hala gidilecek yer var. Bu nedenle veri konusunda yapılacak geliştirmeler bu eksiklikleri gidermekte hala oldukça kritik.
Yapay zeka adaptasyonunda veri yönetiminin önemi devam ediyor

Şirketlerin dijital dönüşümü değişime sürekli adanmış bir kültürü ve isteği gerektiriyor. Sürekli gelişimin önemi ile birlikte bu değişimi sağlayacak yeteneklere de yatırımın yapılması organizasyonların uzun vadeli hedeflerine kolayca ulaşmasını sağlayacak zemini oluştururken bu dönüşüm için gerekli araç ve veri yönetiminin sağlanması konusunda yöneticilerin henüz fikir birliğinde olmadığı görülmekte. 

Finansal servisler başta olmak üzere birçok sektörde adaptasyonuna başlanan yeni teknolojilerden uzun süredir bahsedilse de başarılı uygulamaların oranı oldukça düşük. Daha önce de özellikle yöneticiler seviyesinde yapay zeka tabanlı uygulamalardaki çekincelerden bahsetmiştik. Yapay zeka bazlı uygulamalara ilgi yüksek olsa da, yatırım oranları artsa da iyi bir şekilde hayat geçmesi için hala bazı eksikler söz konusu. Başta yetenek olmak üzere şirket kültürlerindeki değişiklik ihtiyacındaki zorluklar, veri mimarisinin değişmesinin yarattığı sıkıntılar ve yapay zeka ile desteklenen süreçlerin yeniden tasarlanması gibi nedenlerdeki gecikmeler ya da zorluklar, yapay zeka bazlı algoritmalardaki başarıyı ertelemekte. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.