Yenilenmiş teknoloji ürünleri pazarı Refurbed, 54 milyon dolar yatırım aldı

Yenilenmiş ikinci el teknoloji ürünleri için e-ticaret platformu olarak faaliyet gösteren Avusturya merkezli Refurbed, Evli Growth Partners ve Almaz Capital'ın liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 54 milyon dolar yatırım aldı.
Yenilenmiş teknoloji ürünleri pazarı Refurbed, 54 milyon dolar yatırım aldı

Yenilenmiş ikinci el teknoloji ürünleri için e-ticaret platformu olarak faaliyet gösteren Avusturya merkezli Refurbed, Evli Growth Partners ve Almaz Capital'ın liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 54 milyon dolar yatırım aldı. Tura mevcut yatırımcılar Speedinvest, Bonsai Partners ve All Iron Ventures'ın yanı sıra yeni yatırımcılar Hermes GPE, C4 Ventures, SevenVentures, Alpha Associates, Monkfish Equity (Trivago Founders), Kreos, Expon Capital, Isomer Capital ve Creas Impact Fund da katıldı.

2017 yılında hayata geçirilen Refurbed, yenilenmiş ürünler için online bir pazar yeri olarak faaliyet gösteriyor. Yeni, mağazadan satın alınan muadillerine göre yüzde 40'a varan oranda daha ucuz ve yüzde 100 daha çevre dostu olan yenilenmiş telefon, dizüstü bilgisayar ve tabletlerin satışını yapıyor. Yenilenmiş cihazlar 40 adımlık bir süreçle yenilenerek yeni gibi görünüyor ve yeni gibi çalışmaya başlıyor. Üstelik her cihaz için en az 12 ay garanti imkanı sunuluyor.

An itibarıyla Almanya, Avusturya, İrlanda, Fransa, İtalya ve Polonya'da faaliyet gösteren girişim, 2021 yılının sonuna kadar üç ülkede daha faaliyet göstermeyi hedefliyor. 

Refurbed'ün kurucu ortağı Peter Windischhofer daha ucuz olduklarını ve kaliteye önem vererek daha geniş bir ürün yelpazesine sahip olduklarını söylüyor. Yeni görünen ürünler satmaya odaklandıklarını belirten Windischhofer, yenilenmiş ürünleri satın almanın insanları gururlandırdığını belirtiyor. Evli Growth Partners'tan Riku Asikainen ise Refurbed'ün sürdürülebilir, döngüsel bir ekonomiye katkıda bulunmasının ardındaki büyük potansiyeli gördüklerini dile getiriyor.

Refurbed'ün rakipleri arasında Back Market, Swappa gibi platformlar yer alıyor. Ülkemizde ise Easycep benzer şekilde faaliyet gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.