COVID-19, hayat sigortası poliçelerine ilgiyi artırmakta

Genç yaşlarda yapılan hayat sigortası poliçeleri ile daha büyük getiri elde edebilen müşteriler, özellikle salgının getirdiği endişe ile bu ürüne daha çok ilgi göstermekte.
COVID-19, hayat sigortası poliçelerine ilgiyi artırmakta

2021'in ilk yarısında insurtech yatırımları artmakla birlikte hayatına son veren girişim sayısı da son dönemlerdeki en yüksek seviyesine ulaştı. Insurtech'lerin son dönemde hisse fiyatlarının iniş çıkışlı olması, son 24 ay içinde hiç yatırım alamamış insurtech'lerin sayısının artması ya da toplamda alınan yatırımların beklenenden düşüş olması gibi nedenlerden dolayı girişimlerin sektöre veda ettikleri düşünülmekte. 

Sigorta sektöründe birinci el deneyimi olmayan ve sadece bir fikir etrafında girişimi oluşturan şirketlerin bu süreçte daha çok olduğu söylenirken elbette bu gidişatın insurtech'lerin geleceği için son karar olduğu gibi bir konu söz konusu değil. Bunun yerine mobile yoğunlaşan ve sigorta ihtiyacını yeni yeni hissetmeye başlayan kuşaklar için ürün ve hizmet sunan girişimlerin, sigorta altyapısı ile daha başarılı olacağı tahmin ediliyor. Sigorta sektörünün hızlı kazanımlar için değil, uzun vadede ezber bozacak fikirlere uygun olduğunu düşünürsek farklı jenerasyonları çekecek servislerin sayısının artarak sektördeki daralmayı tersine çevirebilme potansiyelini de görmekteyiz. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.