Covid-19 pandemisi sürecinde tele-tıp ve uzaktan hasta takibi uygulamaları tüm dünyada ve Türkiye’de sağlık sunumunun pek çok aşamasında kullanıldı. Özellikle karantina uygulaması gerektiren hastalık; video görüşmeleri, hasta değerlendirme, telekonsültasyon ile hasta danışma, semptomu olan hastaların triyajı gibi yöntemlerle uzaktan takip edildi. Dolayısıyla özellikle dünyada an itibarıyla 200 milyondan kişinin etkilendiği hastalıkla önemi bir kez daha anlaşıldı. Son günlerde de birbiri ardına gelen yatırım haberleri gündeme geldi.
Bugün edindiğimiz bilgilere göre uzaktan hasta izleme şirketi BioIntelliSense, 45 milyon dolar yatırım aldı. Colorado merkezli girişim bu turla, toplam yatırım miktarını 82 milyon dolara çıkardı. Yatırım turuna Chimera (UAE) liderlik etti. Yatırım, şirketin küresel olarak büyümesi için kullanılacak. Aslına bakacak olursanız bu, oldukça önemli bir gelişme. Çünkü uzmanların tahminlerine göre uzaktan hasta izleme sektörü 2025 yılına kadar 117,1 milyar dolara ulaşacak.
Şirket, hasta verilerini hastane dışında toplamasına olanak tanıyan iki giyilebilir ürün üretti. BioSticker diye adlandırılan giyilebilir teknoloji ürünü, hastanın tıbbi verilerini toplayabilen ve bu verileri kablosuz olarak sağlık hizmeti sağlayıcılarına iletebiliyor. Hastayı 30 gün boyunca izleyen ürün, hastalıkların teşhisinde oldukça kritik bir noktada konumlanıyor. İkinci ise BioButton olarak adlandırılıyor. Bu, hastanın solunum hızını ve kalp atış hızını izleyerek raporluyor.
Bu alandaki yatırım haberleri ardı ardına gelmeye geçtiğimiz Mayıs ayında başlamıştı. O dönem sağlık girişimi Huma 130 milyon dolar almış, bunun ardından TytoCare 50 milyon dolarlık yatırımla kapatmış, Biofourmis ise 100 milyon dolar yatırım alması gündeme gelmişti.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap