Bilgisayar başında çalışanların duruşunu düzelten uygulama: Zen

Kamera üzerinden kullanıcısını devamlı olarak izleyen Zen, doğru duruş pozisyonunu bozduğunuz anlarda sizi uyararak doğru pozisyona gelmenizi sağlıyor.
Bilgisayar başında çalışanların duruşunu düzelten uygulama: Zen

Bilgisayar başında çalışan kişilerin en büyük sorunlarından olan duruş (Postür) bozuklukları ortadan kaldırmak için geliştirilen bir uygulama olarak karşımıza çıkan Zen, bilgisayarınızın kamerasını kullanarak daha doğru bir şekilde durmanıza olanak sağlıyor. 

Kamera üzerinden kullanıcısını devamlı olarak izleyen Zen, doğru duruş pozisyonunu bozduğunuz anlarda sizi uyararak doğru pozisyona gelmenizi sağlıyor. Zen tarafından paylaşılan bilgilere göre kameralar ile elde edilen görüntüler kaydedilmiyor.

Uygulamayı açtığınızda karşınızı masa başında çalışan bir insan görseli çıkıyor. Bu görsel sizleri yani kullanıcıları temsil ediyor. Duruşunuzu bozduğunuzda uygulama içinde yer alan insan görseli de duruşunu bozarak ve arkaplanını kırmızı yaparak gerçek zamanlı olarak sizi uyarıyor. Duruşunuzu düzelttiğinizde ise ekran tekrar ana rengi olan maviye dönüyor. Uygulama bağınızı öne, arkaya, sağa ve sola eğildiğinde kullanıcısını uyarıyor.

Kısacası bu uyarıları takip ederek doğru duruş pozisyonunu her zaman koruyabilirsiniz. Uygulamanın saat ayarlı olarak kullanılabildiğini de ekleyelim. Uygulama içinden dilediğiniz saat aralığını seçerek uygulamanın belirlediğiniz süre boyunca çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Bu özelliklerin yanı sıra ise uygulama içinde doğru duruş pozisyonuna sahip olmanız için çeşitli egzersizler ve öneriler de bulunuyor. Zen girişiminin Y Combinator girişimleri arasında yer aldığını da paylaşalım. Şu an için sadece macOS için geliştirilen Zen uygulaması aylık 4, yıllık ise 24 dolarlık bir fiyat etiketine sahip. Uygulamanın 7 gün ücretsiz deneme sunduğunu da ekleyelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.