Apple, online mağazasının tasarımını yeniledi

Tasarım anlamında online mağazasını baştan aşağıya değiştiren Apple, online mağazasını daha modern ve daha kullanışlı bir hale getirdi.
Apple, online mağazasının tasarımını yeniledi

Apple'ın online mağazası geçtiğimiz saatlerde gizemli bir şekilde yaklaşık 1 saat boyunca kapandı. Hatırlatmak gerekirse bu durum genelde mağazaya yeni ürünler ekleneceği zaman gerçekleşiyor. Fakat bu kez yeni ürünler değil, tasarım anlamında önemli değişiklikler yaşayan yeni online mağaza karşımıza çıktı.

Tasarım anlamında online mağazasını baştan aşağıya değiştiren Apple, online mağazasını daha modern ve daha kullanışlı bir hale getirdi. Web sitesinin üst kısmında görseller ile birlikte Apple'ın sahip olduğu ürün kategorilerini görüyoruz.

Bu kategoriler arasında Mac, iPhone, iPad, Apple Watch, AirPods, AirTag, Apple TV ve aksesuarlar bulunuyor. Kategori seçeneklerinin altında ise karşımıza "Son çıkanlar. Yeniliklere göz atın." kısmı çıkıyor. Adından da anlaşılabileceği üzere bu kımısında Apple'ın online mağazasında eklenen son ürünler gösteriliyor. Son çıkanlar seçeneğinin altında ise "Yardım burada", "Apple farkı", "Sınıfının ötesinde aksesuarlar" ve "Apple ürünleriyle çok daha fazlasını yapın" gibi kartlar karşımıza çıkıyor.

Apple'ın yenilenen online mağazasının ana temasının kartlar üzerine kurulu olduğunu söyleyebiliriz. Hem anasayfada hem de ürün sayfalarında kart görünümleri yer alıyor. Yenilenen tasarımın iOS için sunulan Apple Store uygulamasının tasarımı ile oldukça benzediğini de ekleyelim. 

Apple'ın önümüzdeki aylarda iPhone 13 ailesi de dahil olmak üzere yeni ürünlerini tanıtacağını da hatırlatalım. Kısacası Apple, Eylül ayından itibaren oldukça yoğun günler yaşayacak olan online mağazasının tasarımını değiştirmiş oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.