Ango AI, 500 Istanbul ve QNBEYOND Ventures'tan 720 bin dolar yatırım aldı

Makine öğrenimi uygulamaları için etiketli veri setleri oluşturmaya ve yönetmeye yönelik bir platform olan Ango AI, tohum yatırım turunda 720 bin dolar yatırım aldı.
Ango AI, 500 Istanbul ve QNBEYOND Ventures'tan 720 bin dolar yatırım aldı

Makine öğrenimi uygulamaları için etiketli veri setleri oluşturmaya ve yönetmeye yönelik bir platform olan Ango AI, tohum yatırım turunda 720 bin dolar yatırım aldı. Finansman, 500 Istanbul liderliğinde, QNBEYOND Ventures’ın da katılımıyla sağlandı.

Ango AI, kuruluşlar için veri etiketleme dış kaynak kullanımı sürecini yönetiyor, bununla birlikte kuruluşlara eğitim verilerini üretmeleri, yönetmeleri ve bu verilerin kalitesini sağlamaları için altyapılar sağlıyor. Ango kurucu ortağı ve şirketin baş teknoloji sorumlusu Gökalp Urul, dünyada ilk defa veri etiketleme iş süreçlerinin otonom hale getirileceğini, bu süreçlerin yapay zeka ile desteklenerek global rakiplerine göre 10 kat verimli bir platform oluşturulacağını belirtti. Ango’yu rakiplerinden ayıran “Kalite Garantisi” vizyonu ile konumlandığı global veri etiketleme endüstrisinde Scale.com, Labelbox, Appen gibi önemli rakipleri bulunuyor.

Turun finansmanı, Ango ekibinin büyüklüğünü 7'den 15'e çıkarmak, mühendislik ve operasyon ekiplerinin genişlemesi ile birlikte global satış organizasyonunu oluşturmak için kullanılacak. Ango ilk 6 ayında 10’dan fazla müşteriye, 100’den fazla veri etiketleme uzmanı ile hizmet sağladı. Bu müşteriler arasında e-ticaret alanında Hepsiburada, sigortacılık alanında Anadolu Sigorta, bankacılık üzerine QNB Finansbank ve savunma endüstrisinden Aselsan gibi, sektörlerinin lider firmaları bulunuyor.

CEO Gökhan Urul, geçtiğimiz 4 ayda Ango Hub yazılım platformu üzerinde 3 milyon adedin üzerinde veri etiket noktası çalışması yapıldığını, aylık yüzde 20 büyüme ile 1 milyonun üzerinde bir kapasite ile ilerlediklerini belirtti. Hedeflerinin 2022 yılında aylık 100 milyon etiketin oluşturulduğu, “Kalite Garantisi” sunulan bir platform olarak konumlanmak olduğunu açıkladı.

Dünyanın önde gelen fonlarının hızlı şekilde yatırım yaptığı global Veri Etiketleme endüstrisinde, San Francisco merkezli 500 Startups’ın dünya genelinde yatırım yaptığı tek veri etiketleme firması olarak Ango’nun bulunduğunu belirtmekte fayda var. Kurucu ortaklar Gökhan Urul ve Gökalp Urul, Türkiye ve Orta Asya coğrafyasından 3 binden fazla insanın Ango platformu ile global yapay zeka ekonomisine bağlantı kuracağını, bu sayede yapay zekanın gelişimini hızlandırırken, yerel coğrafya ekonomisine önemli derecede katkı sağlanacağını belirttiler.

500 Istanbul kurucu ortağı Enis Hulli, Ango AI’a olan yatırımlarına yönelik görüşlerini, “Veri hazırlama ve etiketleme, makine öğrenimi kullanımının günlük hayata inmesindeki ana engeli oluşturuyor. Tüm makine öğrenimi ve yapay zeka harcamalarının yüzde 10'unu alacak olan bu pazarda, bölgenin yüksek yetenekli havuzunu da kullanarak, Ango'nun uluslararası anlamda çok iyi pozisyon alacağını düşünüyoruz.” olarak aktardı.

QNBEYOND Ventures yönetici ortağı Özge Öz ise “QNBEYOND 3. dönemi boyunca yakından takip etme şansına sahip olduğumuz Ango ekibinin vizyonu, pazar bilgisi ve ürün geliştirme yetkinliği bizi çok etkiledi. Türkiye’deki hızlı büyümesini globalde de sürdüreceğinden hiç şüphemiz yok.” şeklinde görüşlerini belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.