SPONSORLU

Prove ID Uçtan Uca KYC Platformu İle Dijital Ortamda Müşteri Edinmenin #tamSırası!

Dijital kimlik tanıma ve doğrulama girişimi Techsign, global bir girişim olma hedeflerine adım adım yaklaşıyor. Geçtiğimiz yıl 350% büyüme kaydeden yerli girişim geçtiğimiz günlerde Prove ID Dijital Müşteri Edinimi Platformunu duyurdu.
Prove ID Uçtan Uca KYC Platformu İle Dijital Ortamda Müşteri Edinmenin #tamSırası!

Pandemi ile birlikte dijital ortamda güveni sağlama ihtiyacı artıyor. 2016’da kurulan kimlik tanıma ve doğrulama girişimi Techsign, duyurduğu Prove ID Dijital Müşteri Edinimi Platformu ile global kimlik doğrulaması ve yönetimini mümkün kılıyor. BDDK ve BTK düzenlemelerin tam uyumlu şekilde geliştirilen çözüm, kurumların doğrulama sürecinde gereken tüm teknolojilere tek noktadan erişim sağlarken; daima yasal uyum garantisi, uluslararası kimlik doğrulama özelliği, AML kontrolü ve görüntülü görüşme modülü ile global rakiplerinden ayrılıyor. 

“Prove ID ile ‘Tek Tıkla Doğrula’ dönemini başlatıyoruz. Techsign olarak hedefimiz, birbirini görmeyen iki parti arasındaki güveni sağlayarak dijital ortamda her türlü hizmete erişimi mümkün kılmak. Finanstan, sağlığa, eğitime, sigortacılık ve oyun sektörüne pek çok alanda tanışma sürecini dijital ortama taşımamız gerekiyor. Bu doğrultuda, kimliği kolay doğrulanabilir ve güvenle yönetilebilir bir noktaya taşıdığımız Prove ID bizleri gururlandırıyor. ”

- Erdal Çokol / Techsign Yönetim Kurulu Başkanı

Kurumlar için uçtan uca dijital müşteri edinimi sağlayan Prove ID Platformu 2 bölümden oluşuyor:

1. Kimlik doğrulama uygulaması: Müşterilerinizin web ve mobil ortamında kimlik bilgilerini doğruladığı uygulamadır. 

  • Tüm kimlik tiplerine uyumlu OCR ve NFC doğrulaması
  • Kimlik üzerinde yer alan güvenlik öğelerinin tespiti
  • Yüz doğrulama ve eşleştirme
  • Canlılık testi
  • Güvenli onay alma
  • Görüntülü görüşme
  • Doküman imzalama

2. Kimlik yönetim paneli: Doğrulanan müşteri bilgilerinin yönetildiği web panelidir.

  • Gerçek zamanlı müşteri edinimi takibi
  • Kullanıcıların bilgilerine tek noktadan erişim
  • Görüntülü görüşme ve kurum yetkilisi paneli
  • Şüpheli aktivite tespiti ve raporlama
  • Dijital müşteri edinimi performans analizi
  • Kullanıma hazır özel ve ortak bulut seçenekleri

Bankalar, yatırım firmaları, dijital cüzdanlar, kripto borsaları, online pazar yerleri ve araç kiralama uygulamaları gibi dijital ortamda kimlik doğrulama ihtiyacı olan pek çok kuruma hizmet veren Prove ID Platformu en çok uzaktan müşteri edinimi, dolandırıcılık tespiti, yaş ve sürücü belgesi doğrulama süreçlerinde kullanılıyor. Herhangi bir web site veya mobil uygulama ile kolayca entegre edilebilen çözüm, yerinde kurulum, bulut ve API entegrasyonunu destekliyor.

Çözüm Sahibi Techsign Hakkında

2016'da kurulan Techsign, kimlik doğrulama ve tanıma çözümleri sağlayan Türkiye merkezli bir teknoloji girişimidir. Şirket "Identity verification on the go" sloganı ile global ölçekte, hızlı, güvenli ve yasal şekilde dijital kimlik doğrulamasını sağlamaktadır. Kimlik kartları, dokümanlar ve biyometrik doğrulama konusunda ARGE'sini Türk ekibinin gerçekleştirdiği bulut ve lisans tabanlı teknolojiler sağlamaktadır. 

Pandemi döneminde dijital ortamda güvenli etkileşim ihtiyacı ile 2020 senesinde 3 Milyon Dolar üzerinde ciro elde eden Techsign’ın hedefi kimlik alanında global bir unicorn olmaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.