iPhone satışları bir önceki yıla oranla neredeyse yüzde 50 oranında artış gösterdi

Apple tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, 3. finansal çeyrek içinde 81,43 milyar dolar gelir elde etti.
iPhone satışları bir önceki yıla oranla neredeyse yüzde 50 oranında artış gösterdi

Geçtiğimiz yılın Ekim ayında tanıtılan iPhone 12 serisinin başarısı sayesinde gelir anlamında başarılı bir dönemi geride bırakan Apple, yılın 3. finansal çeyreği ile ilgili detayları paylaştı. Apple tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, 3. finansal çeyrek içinde 81,43 milyar dolar gelir elde etti.

Hatırlatmak gerekirse konu üzerinde çalışan analistler Apple'ın 3. finansal çeyrekte 73 milyar dolar gelir elde etmesini bekliyordu. Bir önceki yılın aynı dönemi ile kıyaslandığında yüzde 36 oranında bir artış olduğunu da ekleyelim. Bu artış ise Haziran ayı çeyreği için bir rekor anlamı da taşıyor. 

Apple, 81,43 milyar dolar gelirin yanı sıra 3. finansal çeyrekte 21,7 milyar dolar net kar da elde etti. Normal şartlarda yeni ürünlerin tanıtılmasına kısa bir süre kalması 3. finansal çeyrek ürün satışlarının düştüğü bir çeyrek olarak bilinir. Fakat Apple, hem iPhone 12 ailesinin başarısı hem de diğer ürünleri sayesinde oldukça başarılı bir finansal çeyrek geçirmiş gibi görünüyor.

Apple tarafından aktarılan bilgilere göre iPhone satışları bir önceki yıla oranla neredeyse yüzde 50 oranında artış gösterdi. Mac ve iPad modelleri ile ilgili veriler de paylaşan Apple, her iki ürün grubunun da bir önceki yıla oranla daha fazla sattığını duyurdu.

Açıklanan bilgilere göre Mac modelleri yüzde 16,3, iPad modelleri ise yüzde 11,9 oranında geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla daha fazla sattı. Kısa zaman sonra karşımıza çıkması beklenen yeni iPhone ailesinin satışları nasıl etkileyeceğini ise zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.