Yazılım ekiplerine finansal ürünler ve hizmetler oluşturmaları için API'lar sunan Sila, 13 milyon dolar yatırım aldı

Yazılım ekiplerine yeni nesil finansal ürünler ve hizmetler oluşturmaları için araçlar sağlayan bankacılık ve ödeme platformu Sila, Revolution Ventures tarafından yönetilen A Serisi yatırım turunda 13 milyon dolar yatırım aldı.
Yazılım ekiplerine finansal ürünler ve hizmetler oluşturmaları için API'lar sunan Sila, 13 milyon dolar yatırım aldı

Yazılım ekiplerine yeni nesil finansal ürünler ve hizmetler oluşturmaları için araçlar sağlayan bankacılık ve ödeme platformu Sila, Revolution Ventures tarafından yönetilen A Serisi yatırım turunda 13 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarını 20 milyon doların üzerine çıkaran tura Madrona Venture Group, Oregon Venture Fund ve Mucker Capital ile Wise'ın kurucu ortağı Taavet Hinrikus katıldı.

2018 yılında Angela Angelovska, Isaac Hines, Alex Lipton ve aynı zamanda 2014 yılında BBVA tarafından 117 milyon dolara satın alınan ​​ve bu yılın başlarında kapatılan Simple'ın da kurucu ortağı olan Shamir Karkal tarafından hayata geçirilen Sila, dijital ödemeleri ve depolamayı mevzuata uygun bir şekilde basitleştirmek istiyor.

Şirketin bankacılık API'ları, müşterilerin aylarca geliştirme süresinin ve binlerce yasal düzenleyici masraftan tasarruf ettiğini söylediği eski finansal kurumlarla entegrasyon ihtiyacının yerini alıyor. API'lar, mevcut ACH ağının üzerinde, kimlik/KYC doğrulaması, banka hesabı bağlama ve dijital cüzdan mevduatları için uygulamalar sunuyor. Sila ayrıca para transferi için Plaid, Alloy, Lithic ve Arcus gibi fintech platformlarıyla ortaklıklara sahip; Evolve Bank ve Trust tarafından da destekleniyor.

Sila, yılın başlarında 7,7 milyon dolar yatırım almıştı. Şirket, son 12 ayda gelirini 10 kat artırdı ve müşterilerin son kullanıcıları son yedi ayda yüzde 500'ün üzerinde büyüme gösterdi.

Sila müşterilerini, altı ila sekiz hafta içinde çalışır duruma getirebiliyor. Shamir Karkal, yalnızca e-ticarete odaklanan rakiplerin aksine, Sila'nın müşterilerinin çoğunun fintech, insurtech, ticari gayrimenkul ve kripto para birimi alanlarında, düzenlenmiş ödemeler yaptığını söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.