Markopolo AI: GPT-3 tabanlı dijital reklam platformu

Facebook, Google ve Instagram reklam kampanyalarını otomatikleştirebilen, SaaS reklam platformu Markopolo AI, görsellerden reklam metinlerine tüm süreçleri üstleniyor.
Markopolo AI: GPT-3 tabanlı dijital reklam platformu

Markopolo AI, Facebook, Google ve Instagram'da Tıklama Başına Ödeme (PPC) kampanyalarını otomatikleştirebilen, kanallar arası bir reklamcılık SaaS platformu.  Üstelik kullanıcılarına uçtan uca bir dijital reklamcılık çözümü sunmak isteyen girişim, GPT-3 tabanlı reklam oluşturma eklentisine de sahip. Bu bağlamda yapay zeka alanındaki en büyük atılımlardan biri olarak kabul edilen GPT-3'ün dijital reklamcılığı şimdiden değiştirmeye başladığını söyleyebiliriz. Gelin Markopolo AI birlikte inceleyelim. 

Platforma giriş yaptıktan sonra Potansiyel müşteri kazanımı ya da marka farkındalığı oluşturma seçeneklerinden birini tercih ederek, reklam yolculuğunuzu başlatabilirsiniz. Girişimlerin ve kobilerin sıklıkla yeni potansiyel kazanımına odaklanması nedeniyle örneğimize Potansiyel müşteri kazanımı üzerinden devam edelim. 

Bu adımın ardında Facebook hesabınızı ve Facebook reklam hesabınızı Markopolo AI'a bağlamanız gerekiyor. Aynı şekilde Google hesabınızı ve Google reklam hesabınızı da bağlamanız gerektiğini belirtelim. Reklam hesaplarınızı tanımladıktan sonra geriye reklamın yayın süresini, tarihlerini ve konumunu belirlemek kalıyor.  

Bu 3 basit adımın ardından, Markopolo AI her bir platform için kullanmanız gereken reklam türlerini size belirtiyor. Üstelik reklamların ne kadar süreceğini takvim üzerinde görebiliyor ve eğer sizin için uygun değilse düzenleyebiliyorsunuz. Yine de Markopolo AI, daha iyi sonuçlar elde etmek için kullandığımızı düşünürsek, ilk başta önerilerle ilerlemeyi denemek daha doğru olacaktır. 

Markopolo AI'ın sunduğu öneriler sadece reklam türleriyle kısıtlı değil. Platform, bütçe tahminleri sunmanın yanı sıra sizin için reklam metni ve görseller de oluşturuyor. Eğer yapay zekaya henüz işinizi teslim edecek kadar güvenmiyorsanız, platform üzerinden tasarımcılarla anlaşmanız da mümkün. Markopolo AI, bu noktada sizi iş ortağı olan tasarım profesyonellerine yönlendiriyor. Görsellerde yapay zeka veya tasarım profesyoneli ile çalışmak istediğinizde, size tanımlanan kredi üzerinden bir ücretlendirme ile karşılaşıyorsunuz. Eğer isterseniz, her iki seçeneği de esgeçip kendi görselinizi yüklemeniz mümkün. Platform kendi görselini yükleyen kullanıcılardan herhangi bir kredi almıyor. 

Yeri gelmişken platformun kredi sisteminden de bahsedelim. Markopolo AI, ücretsiz deneme dahil olmak üzere 4 farklı abonelik paketinde size kredi tanımlıyor.  Ücretsiz deneme sürümü 300 kredi, 79 dolarlık temel paket 750 kredi, 149 dolarlık gelişmiş paket 1500 kredi içeriyor. 

Reklamları başlatmadan önce yalnızca bir sefere mahsus ürün adını ve tanımını yazarak, ürün görselini yüklüyorsunuz. Tanım alanına indirim kodu ya da kampanya sloganı gibi detaylar da ekleyebiliriniz.  Bu adımın ardından Markopolo AI, otomatik olarak reklam içeriklerini oluşturmaya başlıyor. 

Önce hem reklamlar hem de görseller için metin alternatifleri hazırlayan platform, bu alternatiflerle uyumlu basit, metin odaklı görseller ve videolar hazırlıyor. Tüm bu alternatifler arasından beğendiklerinizi seçerek reklamlarınızı oluşturmuş oluyorsunuz.

Bu arada her bir metni düzenleme seçeneği de sunuluyor. Sizin seçimlerinizle birlikte yapay zeka da bir sonraki metin üretiminde nasıl bir sonuç ortaya koyması gerektiğini öğrenmiş oluyor. Ayrıca sektörel olarak hazır metinler de suması da önemli bir avantaj. Yine aynı şekilde bu metinleri de kolayca düzenleyebiliyorsunuz. 

Özellike Google reklamlarındaki karakter kısıtlamalarından yorulanlar için yapay zeka tarafından üretilen metinlerin kolayca benimseneceğini söylemek mümkün. Reklamların oluşturulması tamamlandığında panelde sunulan takvim üzerinden her bir kampanya önizlemesini gördükten sonra onaylamanız yeterli.

Son olarak Markopolo AI'ın panelinden yayınlanan reklamları takip edebilir ve reklam stratejileri kısmından platformun izlediği stratejileri yakından inceleyebilirsiniz. 

AdEspresso, Revealbot ve Adzooma gibi girişimlerle rekabet eden Markopolo.ai, GPT-3 entegrasyonu ve uygun fiyatlarıyla pazarda kendine yer açmaya çalışıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.