Kripto ve blokzinciri yatırımlarındaki artış genç jenerasyonların etkisiyle daha yükselebilir

Kripto varlıklara yapılan yatırımlar son çeyrekte artış göstermeye devam etti; özellikle millennial ve Z kuşağının ilgi gösterdiği sektör, iniş çıkışlara karşılık yatırım çekiciliğini korumayı sürdürüyor.
Kripto ve blokzinciri yatırımlarındaki artış genç jenerasyonların etkisiyle daha yükselebilir

Kripto ve blokzinciri yatırımları 2021'in ikinci çeyreğinde geçen sene sonunda beri devam eden yükselişini devam ettirdi. Ağırlıklı olarak erken aşama ve tohum yatırımlarını içeren bu yatırım tutarları, kripto ve blokzincir alanında en çok öne çıkan 12  fon yatırımının yaklaşık %50'sini temsil etmekte. 

Kripto paralara yönelik spekülasyonların devam etmesini bir yana bıraktığımızda önümüzdeki birkaç sene içinde kripto varlıklarını artırmayı planlayan şirketlerin sayısı da artış trendinde. Bu da sektördeki yatırım artışlarına neden olurken alternatif bireysel yatırım yöntemlerini de geliştirir yönde. Haziran ayında yapılan bir araştırmaya göre ABD, İngiltere, Almanya, Fransa ve BAE'daki profesyonel yatırımcıların %82'si 2023'e kadar kripto konusunda daha çok iş yapacağını belirtken %40'lık bir kesim de dramatik bir artış beklentisinde. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.