200 milyon dolar yatırım alan Nium'in değerlemesi 1 milyar doları aştı

D serisi yatırım turunda 200 milyon dolarlık bir yatırım alan Nium'in değerlemesi ise 1 milyar dolar barajını aştı.
200 milyon dolar yatırım alan Nium'in değerlemesi 1 milyar doları aştı

Singapur merkezli B2B ödeme platformu olarak hizmet veren Nium, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. D serisi yatırım turunda 200 milyon dolarlık bir yatırım alan Nium'in değerlemesi ise 1 milyar dolar barajını aştı. Kısacası Nuim aldığı yatırım ile birlikte unicorn oldu.

Söz konusu 200 milyon dolarlık D serisi yatırım turu Riverwood Capital liderliğinde gerçekleşti. Riverwood Capital'ın haricinde ise yatırım turuna Temasek, Visa, Vertex Ventures, Atinum Capital, Beacon Venture Capital, Rocket Capital Investment ve çeşitli melek yatırımcılar katıldı.

Alınan 200 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Nium'in bugüne kadar toplamda 300 milyon dolar yatırım aldığını da ekleyelim. Nium tarafından paylaşılan bilgilere göre 200 milyon dolarlık yatırım, ağ altyapısını geliştirmek, ürün geliştirmek, yeni şirketler satın almak ve Amerika pazarındaki büyümenin hızlandırılması için kullanılacak.

Tek bir API üzerinden cross border ödeme yapılmasına olanak tanıyan bir teknoloji sunan Nium, 100 ülkede 60 farklı para biriminde ödeme yapılmasını sağlıyor. 2015 yılında Michael Bermingham ve Prajit Nanu tarafından Singapur'da kurulan Nium, yıllık olarak 8 milyar dolarlık ödeme yapılmasına aracılık ediyor.

Temelinde bir finansal teknolojiler şirketi olan Nium'un paylaştığı bilgilere göre şirket bir önce yıla oranla yüzde 280 oranında da büyüdü.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.