190 milyon euro yatırım alan Solarisbank'ın değerlemesi 1.4 milyar euroyu aştı

Solarisbank, aldığı yatırımla birlikte kendi alanındaki rakibi olan İngiltere merkezli Contis'i de satın aldığını duyurdu.
190 milyon euro yatırım alan Solarisbank'ın değerlemesi 1.4 milyar euroyu aştı

Berlin merkezli bankacılık platformu Solarisbank, Decisive Capital Management ve Wefox'un liderliği üstlendiği D Serisi yatırım turunda 190 milyon euro yatırım aldı. Tura mevcut yatırımcılar Yabeo Capital, BBVA, Vulcan Capital ve HV Capital'ın yanı sıra, Pathway Capital Management, CNP (Groupe Frère) ve Ilavska Vuillermoz Capital da katıldı. Şirketin aldığı yatırımla birlikte bu alandaki rakibi olan Contis'i de satın aldığını duyurdu.

2016 yılında kurulan ve AWS bulut hizmetinde çalışan Solaris, dijital banka hesapları ve ödeme kartları ile çekler ve kredi hizmetleri sağlıyor. Şiket geçen yıl, Almanya'daki ana pazarında sonra Fransa, İspanya ve İtalya'da da hizmet vermeye başladı. Solarisbank aynı zamanda Trade Republic veya kredi kartı devi American Express gibi finansal hizmet şirketlerin hizmetlerini en üst düzeyde yürütmelerini sağlayan temel bir dijital bankacılık teklifi sunuyor.

Contis'in satın alınması ile Solaris'in sunduğu şirket içi hizmetlere ödeme işlemlerinin eklenmesi; aynı zamanda şirketin bu yıl 80 ila 100 milyon euro arasında gelir elde etmesi bekleniyor.

Solarisbank CEO'su Roland Folz, Solaris'in İngiltere'de organik olarak büyümeyi araştırdığını, ancak bunun çok uzun süreceğini fark ederek bunun yerine bir satın alma yoluna gitmeyi tercih ettiklerini söyledi. 2008'de kurulan ve Londra merkezli Contis'in satın alması da bu talep doğrultusunda gerçekleşti. Contis'in 2 milyondan fazla kullanıcıyı kapsayan, yaklaşık 200 müşterisi ve yıllık 9,9 milyar euroluk işlem hacmine sahip bir şirket olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

Solarisbank, hem aldığı yatırımla hem de Contis satın alımıyla birlikte tüm Avrupa'da faaliyet göstermek ve Asya pazarına ilk adımlarını atmak istiyor. Şirketin şu an için ABD'de hizmet vermek gibi bir önceliği ise bulunmuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.