145 milyon dolar ek yatırım alan ShareChat'in değerlemesi 3 milyar dolara ulaştı

ShareChat tarafından paylaşılan bilgilere göre ise ShareChat, F serisi yatırım turu için 145 milyon dolar ek yatırım aldı.
145 milyon dolar ek yatırım alan ShareChat'in değerlemesi 3 milyar dolara ulaştı

Hindistan merkezli sosyal medya platformu ShareChat, geçtiğimiz Nisan ayında F serisi yatırım turunda 502 milyon dolar yatırım aldığını duyurmuştu. Bugün ShareChat tarafından paylaşılan bilgilere göre ise ShareChat, F serisi yatırım turu için 145 milyon dolar ek yatırım aldı.

Alınan 145 milyon dolarlık ek yatırım ile birlikte şirketin değerlemesi ise 3 milyar dolara ulaştı. Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz Nisan ayında şirketin değerlemesi 2,1 milyar dolar seviyelerindeydi. Alınan ek 145 milyon dolar yatırım ile birlikte ShareChat'in bugüne kadar toplamda 911 milyon dolar yatırım aldığını da ekleyelim.

145 milyon dolarlık yatırım, Temasek ve Moore Strategic Ventures'ın ortak liderliğinde gerçekleşti. Edindiğimiz bilgilere göre Temasek ve Moore Strategic Ventures'ın yanı sıra Mirae Asset-Naver Asia Growth Fund da 145 milyon dolarlık ek yatırıma katıldı. 

2015 yılında Ankush Sachdeva, Bhanu Pratap Singh ve Farid Ahsan tarafından Bangalore'da kurulan ShareChat, temelinde sosyal medya platformu olarak hizmet veriyor. Kısa videoların paylaşılmasına olanak tanıyan Moj isimli bir uygulamanın da sahibi olan ShareChat, bu uygulama ile TikTok'a rakip konumda.

Şirket tarafından paylaşılan bilgilere göre ShareChat'in 180, Moj uygulamasının ise 160 milyonu aşkın aktif üyesi bulunuyor. Hatırlatmak gerekirse Twitter'ın Hindistan merkezli ShareChat'i satın alarak TikTok'a rakip olmak istediğini geçtiğimiz Şubat ayında sizlere aktarmıştık

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.