Zoom'un video görüşmelerine entegre ettiği üçüncü taraf uygulamalar: Zoom Apps

Zoom'un yeni sürümü artık Asana, Dropbox Spaces, Dot Collector ve Funtivity dahil olmak üzere yaklaşık 60 uygulama içeren "Zoom Apps" adlı bir bölüme sahip.
Zoom'un video görüşmelerine entegre ettiği üçüncü taraf uygulamalar: Zoom Apps

Son dönemin en popüler video konferans uygulaması Zoom, video görüşmelerinde üçüncü taraf uygulamaların entegrasyonuna izin vermeye başladı. Platformun yeni sürümü artık Asana, Dropbox Spaces, Dot Collector ve Funtivity dahil olmak üzere yaklaşık 60 uygulama içeren "Zoom Apps" adlı bir bölüme sahip. Zoom Apps ile üçüncü taraf uygulamaları doğrudan Zoom toplantılarına entegre etmek mümkün. Bu kapsamda beyaz tahta, proje yönetimi, not alma, oyun oynama gibi birçok alanda uygulama mevcut ve bunların tamamı Zoom görüşmelerini iyileştirme üzerine kurulu.

Mevcut uygulamalardan öne çıkanlar ise şu şekilde:

Asana:

Ekiplerin net bir şekilde ilerlemesini sağlamak için önceden toplantı içi eylem öğeleri ve sonraki adımları oluşturma becerisiyle amaca yönelik toplantılara ev sahipliği yapmanıza yardımcı oluyor. Ayrıca Zoom toplantısından ayrılmadan görevler oluşturmanıza, düzenlemenize ve yeni görevler atamanıza imkan sağlıyor. 

Dropbox Spaces:

Zoom toplantıları öncesinde, sırasında ve sonrasında tek bir paylaşılan çalışma alanında gerçek zamanlı olarak iş birliği yaparak herkesi aynı sayfada tutmanıza yardımcı oluyor.

Dot Collector:

Dot Collector, toplantıdaki herkesin gerçek zamanlı geri bildirim ve anket yoluyla bakış açısını paylaşmasına olanak tanır. Noktalar sistematik olarak toplanıyor, paylaşılıyor ve korunuyor. Böylece o anda ve zaman içinde ayarlamalar yapılabiliyor.

Funtivity by Hermis:

Funtivity, ekip oluşturma, konferans araları, kültürel etkinlikler ve daha fazlası dahil olmak üzere çok çeşitli durumlar için etkinlikler ve içerik sağlıyor. Uygulama, üretken ekipler oluşturmak için kullanılabilecek olay bilgileri ve analitiği sunuyor.

Heads Up!:

Heads Up!, Ellen DeGeneres'e ait bir parti oyunu ve toplantıların başlamasını beklerken iş arkadaşlarınızla vakit geçirmenize yardımcı oluyor. Uygulama, Ellen Digital ve Playco tarafından Zoom için geliştirildi.

Kahoot!:

Etkileşimli öğrenme oyunlarına ve sunumlarına doğrudan bir Zoom toplantısında ev sahipliği yapmanıza imkan sağlıyor. Kullanım için ikinci bir ekrana veya cihaza gerek duyulmuyor. 

Live2Coursera:

Uygulama, eğitmenlerin canlı derslerini kolayca kaydetmelerini, paylaşmalarını ve Coursera'ya yüklemelerini sağlıyor. Öğrenciler daha sonra bant genişliği için en iyi indirme seçeneğini seçerek dersleri görüntüleyebiliyor ve indirebiliyor.

Pexels:

Ücretsiz stok görsel ve video platformu Pexels, Zoom arka planlarınızı renklendirmenize yardımcı olmayı hedefliyor. 

SurveyMonkey Enterprise by Momentive:

Doğrudan Zoom toplantı deneyiminde bulunan anketlerden anlık geri bildirimlerle daha ilgi çekici ve kapsayıcı toplantılar oluşturmanızı hedefliyor. Çalışan bağlılığını artırmak, müşteri veya hasta deneyimini iyileştirmek gibi kolaylıklar sağlıyor.

Wellness That Works by WW:

Uygulama, hidrasyon takipçisi, zihin geliştiren araçlar ve hazır yemek tarifleriyle birlikte, kullanıcıların daha fazla hareket etmelerine, daha iyi yemelerine ve duruş ve esneme için push bildirimleri ile zihinlerini rahatlatmalarına yardımcı oluyor. Aslında kurumsal wellness uygulamalarının Zoom'da vücut bulmuş hali demek mümkün.

Bu uygulamalar belli başlı öne çıkan uygulamalar olsa da ilk paragrafta da bahsettiğimiz gibi Zoom Apps'te şu anda yaklaşık 60 uygulama var. Zoom toplantılarınızı geliştirmeyi ve daha interaktif hale getirmeyi amaçlayan üçüncü taraf uygulamalara buradan göz atabilirsiniz.

Zoom Apps nasıl kullanılır?

Bu uygulamaları kullanabilmek için Zoom'un son sürümünün indirilmesi, programı açtıktan sonra masaüstündeki Apps sekmesine tıklamak veya bir sonraki Zoom Meeting araç çubuğuna gidilmesi gerekiyor. Eğer sekme görünmezse, etkinlik yöneticilerinden hesap ayarlarında Zoom Apps simgesini etkinleştirmek ve uygulamaları görüntülemek için keşfet sekmesine tıklamak yeterli oluyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.