Salgının satın alma davranışına etkisi markaların sadakat stratejilerini de değiştirebilir

Salgınla birlikte değişen müşteri alışkanlıkları bağlılık ve satın almayı da etkilemekte. Markaların bu açılardan stratejilerini geliştirmesi ve mevcut programlarını farklılaştırmaları ise olmazsa olmaz bir durum haline geldi.
Salgının satın alma davranışına etkisi markaların sadakat stratejilerini de değiştirebilir

Salgının seyrinin yine endişe verici seviyelere geldiği ve vaka sayılarının artışa geçtiği son bir ayla birlikte önümüzdeki dönemdeki güven endeksi başta olmak üzere harcama eğiliminin nasıl olacağı, yeni davranışların nasıl şekilleneceği gibi sorular hala önemini korumakta. Birçok sektör açısından da yeni bir kapanmanın olumsuz etkisinin olacağı kesin. 

Gıda ve yiyecek - içecek gibi kategorilerde geçtiğimiz yıllara göre hacim artışı ile fiyatların yükselmesinden kaynaklanan değer yükselmesi, perakendede online alışverişlerin artması ya da sağlık alanında uzaktan takibin artması gibi etkenlerle salgından daha olumlu etkilenen sektörler mevcutken yüz yüze temas gerektiren ya da sadece sosyalleşme açısından eksiklikliği hissedilen alanlarda salgının gidişatı nedeniyle kötümser senaryolar hala ön planda. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.