Elektrikli araç şirketi Rivian, 2.5 milyar dolar yatırım aldı

Tesla'nın en önemli rakiplerinden Rivian, Amazon'un Climate Pledge Fund'ı, D1 Capital Partners, Ford Motor ve T. Rowe Price Associates Inc. tarafından tavsiye edilen fonların liderliğinde 2.5 milyar dolar yatırım aldı.
Elektrikli araç şirketi Rivian, 2.5 milyar dolar yatırım aldı

Tesla'nın en önemli rakiplerinden Rivian, Amazon'un Climate Pledge Fund'ı, D1 Capital Partners, Ford Motor ve T. Rowe Price Associates Inc. tarafından tavsiye edilen fonların liderliğinde 2.5 milyar dolar yatırım aldı. Tura Third Point, Fidelity Management and Research Company, Dragoneer Investment Group ve Coatue da katıldı.

Şu anda 7 bin çalışanı olan ve R1T kamyonetini eylül ayında teslim etmeye hazırlanan elektrikli otomobil üreticisi, en son ocak ayında yatırım almıştı. Yeni yatırım turunda Rivian'ın değerlemesinin yaklaşık 28 milyar dolara ulaştığı söyleniyor. 

ABD'de Michigan merkezli olarak 2009 yılında kurulan otomotiv ürünleri ve servisleri üreticisi Rivian, 2017 yılında ilk elektrikli SUV ve pickup kamyonet modelinin duyurusunu gerçekleştirmişti. Şirketin yaklaşık 5 tonluk yük çekebilen yeni R1T modelinin ise her tekerlekte bağımsız motora sahip olması nedeniyle 360 derece dönebileceği söyleniyor. 67 bin 500 dolardan satışa çıkacak olan R1T, tek şarjla yaklaşık 480 km yol kat edebilecek ve 0’dan 100’e sadece 3 saniyede çıkabilecek. Şirketin ABD'de ikinci bir fabrika açmayı planladığını da hatırlatmadan geçmeyelim.

Rivian CEO'su RJ Scaringe yaptığı açıklamada, araç üretiminin başlangıcına yaklaşırken, ileriye bakmaya ve Rivian'ın bir sonraki büyüme aşamasına doğru ilerlemeye devam etmesinin hayati önem taşıdığını söylüyor. Scaringe, güvenilir ortaklardan gelen bu yatırımın, Rivian'ın yeni araç programlarını ölçeklendirmesine, yerel tesis ayak izini genişletmesine ve uluslararası ürün sunumunu hızlandırmasına olanak tanıyacağını da sözlerine ekliyor.

Rivian, bugüne kadar 10 milyar dolardan fazla yatırım aldı. Şirket, 2020'de Amazon ile iş birliği yapmış ve bu iş birliğinin sonucunda elektrikli teslimat araçları üretilmişti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.