Bitki bazlı et ve süt muadilleri geliştiren NotCo, 235 milyon dolar yatırım aldı

NotCo, D serisi yatırım turunda 235 milyon dolar yatırım aldı. Alınan yatırım ile birlikte girişimin değerlemesi ise 1,5 milyar dolar seviyelerine ulaştı.
Bitki bazlı et ve süt muadilleri geliştiren NotCo, 235 milyon dolar yatırım aldı

Gıda teknolojilerine odaklanan Şili merkezli bir girişim olarak karşımıza çıkan NotCo, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Edindiğimiz bilgilere göre NotCo, D serisi yatırım turunda 235 milyon dolar yatırım aldı. Alınan yatırım ile birlikte girişimin değerlemesi ise 1,5 milyar dolar seviyelerine ulaştı.

NotCo tarafından aktarılan bilgilere göre 235 milyon dolarlık D serisi yatırım turu Tiger Global liderliğinde gerçekleşti. NotCo'nun eski yatırımcılarının haricinde DFJ Growth Fund, The Social Impact Foundation, ZOMA Lab., Lewis Hamilton, Roger Federer ve DJ Questlove gibi önemli isimlerin yatırım turuna katıldıklarını da ekleyelim.

Alınan 235 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 350 milyon doları aştı. Gİrişim tarafından paylaşılan bilgilere göre söz konusu yatırım, NotCo'nun ABD'de büyümesi ve yapay zeka platformunu geliştirmesi için kullanılacak. 

Et ve süt ürünlerinin yerini alması adında bitki bazlı et ve süt ürünleri üreten bir çözüm sunan NotCo, şu ana kadar NotMilk, NotBurger, NotMeat, NoticeCream ve NotMayo gibi ürünleri piyasaya sürdü. NotCo tarafından üretilen süt, hamburger, et, dondurma ve mayonez gibi ürünlerin içinde süt ve et yerine bitki bazlı ürünler kullanılıyor.

2015 yılında Karim Pichara Baksai, Matias Muchnick ve Pablo Zamora tarafından kurulan NotCo tarafından sunulan ürünlerin ABD, Brezilya, Arjantin, Şili ve Kolombiya ülkelerinde satışta olduğunu da ekleyelim. NotCo, ilerleyen dönemde ürünlerini Avrupa ve Asya pazarlarında da satışa sunmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.