Büyük veri ve veri temizliği konusunda hizmet veren girişim: Sweephy

Geçtiğimiz yılın Eylül ayında Abdullah Kandilli ve Ertuğ Dilek tarafından kurulan Sweephy, şu an için 6 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor.
Büyük veri ve veri temizliği konusunda hizmet veren girişim: Sweephy

Gelebilecek farklı kaynak ve formattaki verilerin (finansal veriler, sipariş verileri, kullanıcı verileri, yapısal olmayan veriler) otonom bir şekilde temizlenmesini, temiz ise validasyon yapılmasını sağlayan bir yazılım olarak karşımıza çıkan Sweephy, yaklaşık 9 ay içinde geliştirildi. Geçtiğimiz yılın Eylül ayında Abdullah Kandilli ve Ertuğ Dilek tarafından kurulan Sweephy, şu an için 6 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor.

648 farklı alanda veri içeriklerine anlam belirlemesi yapabilen Sweephy, veri içeriğini anlıyor ve anladığı veri içeriği doğrultusunda uygun temizleme modülünü uyguluyor. Sweephy, tüm işlemleri herhangi bir kod bilgisi gerektirmeden arkaplanda genelleştirilmiş şekilde geliştirilmiş algoritmalar sayesinde yapıyor.

PostgreSQL entegrasyonu bulunan Sweephy, CSV ve Microsoft Excel dosyalarını da işleyebiliyor. Sweephy tarafından edindiğimiz bilgilere göre Typo fix kısmında doğruluk ve hassaslık oranı ise yüzde 90 seviyelerinde. Sweephy, 5 MB büyüklüğünde 60 bin satırlık bir veriyi 2 dakika içinde temizleyebiliyor.

Alteryx, Trifacta ve TiMiSuite gibi firmalar ile rakip konumda olan Sweephy, veri temizleme öncesi veriyi modellemesi ve manuel işlemlere gerek kalmadan otonom veri temizleme hizmeti sunması ile rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi hedefliyor.

Bugüne kadar herhangi bir yatırım almayan Sweephy, aylık ve yıllık abonelikler üzerinden gelir elde ediyor. Sweephy'nin Lonca Girişimcilik Merkezi'nin 6. dönemine seçilen 12 girişim arasında yer aldığını da ekleyelim. Sweephy, önümüzdeki aylarda veri imputasyonundaki doğruluk oranını yükseltmeyi ve tüm süreç için gerekli olan 2 dakikalık süreyi daha da azaltmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.