Twitter'da yer imlerini düzenlemeye yardımcı olan araç: Dewey

Dewey, kişinin tüm Twitter yer imlerini favori not alma araçlarında aramayı, düzenlemeyi ve paylaşmayı kolaylaştırıyor.
Twitter'da yer imlerini düzenlemeye yardımcı olan araç: Dewey

Twitter'ın bookmarks, yani yer imleri özelliğinden haberdar olmayan Twitter kullanıcısı yoktur diye düşünüyorum. Ancak bilmeyenler için minik bir özet geçmek isterim. Bookmarks, yer imleri anlamına geliyor ve bu özellik sayesinde kullanıcılar, daha sonra okumak üzere ya da hatırlamak istedikleri tweetl'eri profillerinde arşivleyebiliyor. Ancak bu tweet'ler bir zaman sonra birbirine karışıyor ve arananı bulmak da epey zor hale geliyor. Dewey adlı araç, bu problemi ortadan kaldırarak yer imlerini düzenli bir hale getirmeyi amaçlıyor.

Araç, bir Chrome eklentisi olarak hizmet veriyor

Dewey, kişinin tüm Twitter yer imlerini favori not alma araçlarında aramayı, düzenlemeyi ve paylaşmayı kolaylaştırıyor. Araç bir Google Chrome eklentisi olarak hizmet veriyor, Chrome Web Store'dan indirdiğiniz Dewey'yi herhangi bir ücret ödemeden tarayıcınıza kurabiliyorsunuz. Kurmanız için ilk yapmanız gereken şey Dewey'nin Twitter hesabınıza erişmesine izin vermek. Daha sonra menüdeki yer imleri, yani Bookmarks kısmına giderek en üstten bulunan "Grab Bookmark" kısmına tıklıyorsunuz. Böylelikle Dewey, yer imlerine eklediğiniz tweet'leri kendine eklemiş oluyor. 

Yer imlerine eklediğiniz tweet'leri kategorilere ayırabiliyorsunuz

Bundan sonrasında ise tarayıcı üzerindeki uzantıya tıklamanız gerekiyor ve tıkladığınız zaman yer imlerine eklemiş olduğunuz tweet'leri orada görebiliyorsunuz. Bu tweet'leri dilediğiniz gibi kategorize edebiliyor, hepsine ayrı ayrı etiketler ekleyebiliyorsunuz. İsterseniz tweet'in altında bulunan kutucuğa tıklayarak tweet'i arşivleyebiliyor veya başka bir dosyaya taşıyabiliyorsunuz. Bu tweet'leri başka platformlarda da kolaylıkla paylaşabiliyorsunuz.

Uygulama şu anda beta sürümünde ve kullanım için herhangi bir ücret talep edilmiyor. Bana kalırsa ciddi anlamda da kolaylık sağlıyor ve sade tasarımı, bu kolaylığı biraz daha üste taşıyor. 

Eğer siz de Twitter'ın yer imleri özelliğini sıklıkla kullanıyorsanız ve bu bölümün düzenli olmasını seviyorsanız Dewey'ye buradan göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.