Sina Afra'nın girişimi Tiko 65 milyon dolar yatırım aldı

Sina Afra'nın girişimi Tiko, A serisi yatırım turunda 65 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turu, Btov ve Rocket Internet liderliğinde, Class 5 Ventures'dan Joel Ayala, geçmişte Voi ve Lime'da yöneticilik yapan Noa Khamallah'nın katılımıyla gerçekleşti.
Sina Afra'nın girişimi Tiko  65 milyon dolar yatırım aldı

Sina Afra'nın girişimi Tiko, A serisi yatırım turunda 65 milyon dolar yatırım aldı. Hatırlarsanız Sina Afra'nın gayrimenkul alım satım girişimi Evtiko, 2019'da Türkiye operasyonunu durdurmuştu. O dönemde şirket, faaliyetlerine İspanya'da Tiko markasıyla devam edeceğini açıklamıştı

Şirketin A serisi yatırım turu, Btov ve Rocket Internet liderliğinde, Class 5 Ventures'dan Joel Ayala, geçmişte Voi ve Lime'da yöneticilik yapan Noa Khamallah'nın katılımıyla gerçekleşti. Tiko yatırımı Avrupa'ya açılmanın ilk adımı olarak Portekiz pazarına giriş yapmak için kullanacak. Tiko, bununla birlikte şu anda 75 kişiden oluşan ekibi genişletmeyi de planlıyor. 

Sina Afra yatırım turunun ardından şöyle konuştu

Bu verimsiz bir pazar. COVID-19, insanların mülklere bakış açısını değiştirdi çünkü bir bahçe istiyorlar, daha izole olmak istiyorlar, bu nedenle mülk satışları düşmüyor. Satıcıları teknoloji odaklı bir çözümle güçlendirebiliyoruz.

Afra ayrıca ürettikleri teknoloji odaklı çözümün etkisini de paylaştı:

Büyümemizin nedeni teknoloji, çünkü İspanya pazarında her gün 3 milyon veri noktası toplayabiliyor ve verimli ve hızlı bir şekilde fiyatlandırmak için makine öğrenimi algoritmaları uygulayabiliyoruz.

Tiko'nun, fiyat belirlemek için yerel pazarı, mülkün konumu ve büyüklüğü gibi faktörleri değerlendirdiğini belirtelim. Kıta Avrupası pazarının büyük ama yavaş olduğunu dile getiren Sina Afra sözlerini şöyle tamamlıyor:

Her coğrafyanın her yıl milyarlarca geliri var, bu yüzden bunun %1'ine ulaşmak bile muazzam.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.