Diyabet kaynaklı göz hastalıklarının erken teşhisi için yapay zeka tabanlı çözümler sunan bir girişim olarak karşımıza çıkan Vivente, sağlık teknolojilerine odaklanıyor. Ankara merkezli girişim, diyabetin retinada oluşturduğu hasarı görüntülemek için portatif, şarjlı bir retina kamerası üretiyor.
2020 yılının Şubat ayında Elif Kübra Çontar, Adem Günesen ve Beyza Çontar tarafından kurulan Vivente, TÜBİTAK 1512 BİGG desteğiyle kuruldu. Vivente’nin şarjlı retina kamerası ile entegre bir şekilde çalışan bir yazılıma sahip olduğunu da ekleyelim. Söz konusu yazılım ise retina görüntülerinden hastalık analizi yaparak hastanın durumunu raporluyor.
Yaklaşık 1 yıl içinde ürününü geliştiren Vivente, uzun vadede sadece diyabete bağlı göz hastalıklarını değil retina görüntülenmesiyle tanı konulabilecek diğer göz hastalıklarını portfolyosuna eklemeyi de planlıyor. Hem retina kamerası hem de bu kamera ile birlikte çalışacak olan yazılımı geliştirmesi ile birlikte rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi hedefleyen Vivente, bugüne kadar herhangi bir yatırım almadı.
Yeni Fikirler Yeni İşler Hızlandırma Programından mezun olan Vivente’nin şu an ise Kuveyt Türk Lonca Girişimcilik Merkezi’nin 6. dönem programında yer aldığını da belirtelim. Hem donanım satışı hem de yazılım abonelikleri üzerinden gelir elde eden girişim, özel hastaneler ve üniversite hastaneleri başta olmak üzere düzenli diyabet kontrolünün yapılabileceği her yere ulaşmayı amaçlıyor.
Vivente’nin en büyük hedefi ise sağlık sektörünü kullanıcı dostu, dijitalleşmiş ve mobil hale getirmek. Vivente, ilk etapta CE belgelendirme süreçlerini tamamlayıp satışa çıkmayı ve yerel pazarda hedeflerine ulaştıktan sonra ise benzer sertifikalandırma gerektiren Avrupa pazarına açılmayı da planlıyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap