Aleph Holding, Genart Medya’nın ortağı olduğu Connect Ads'in yüzde 86'sını satın aldı

Aleph Holding, Türkiye’de Genart Medya’nın ortağı Connect Ads'in yüzde 86'sını nakit ve hisse takası işlemleri ile satın aldığını duyurdu.
Aleph Holding, Genart Medya’nın ortağı olduğu Connect Ads'in yüzde 86'sını satın aldı

Dünyanın önde gelen dijital medya oyuncularının küresel ortağı olan Aleph Holding, Türkiye’de Genart Medya’nın ortağı Connect Ads'in yüzde 86'sını nakit ve hisse takası işlemleri ile satın aldığını duyurdu.

Satın alma ile birlikte Aleph Holding, MENA ve Türkiye pazarına girerken, küresel olarak genişleyerek yeni bölgelerdeki varlığını artırmaya devam ediyor. Şirket, satın alımın ardından 90 pazar ve bölgeye hizmet vermeye başlayacak. 

Henüz bilmeyenler için Aleph Holding'den bahsetmekte fayda var. Aleph, Latin Amerika, Avrupa ve Asya'da 70'den fazla pazarda bulunan dijital platformların en büyük küresel ortağı olarak konumlanıyor.  Ayrıca şirketin, daha önce Httpool, Internet Media Services, Wise.Blue, Social Snack ve AdDynamo'yu içeren tamamlayıcı dijital medya hizmeti şirketlerini satın aldığını hatırlatalım. Aleph bu şirketler aracılığıyla Facebook, Twitter ve diğer önde gelen dijital platformlar için yeni coğrafyalara erişim ortaklığı yapıyor. 

Connect Ads'in çoğunluk hissesinin satın alınması ise Aleph’in; Twitter, TikTok, Verizon Media, Spotify, Adobe Advertising Cloud, Huawei Ads, Bigo Ads dahil olmak üzere 14'ten fazla diğer özel medya ortaklığını tüm MENA ve Türkiye bölgesinde sürdürmesi anlamına geliyor.

Connect Ads CEO'su Mohamed El Mehairy yaptığı açıkamada şu ifadelere yer verdi: 

Bunu Connect Ads ve ekiplerimiz, ortaklarımız ve müşterilerimiz de dahil olmak üzere tüm paydaşlarımız için doğru yönde dev bir adım olarak görüyoruz.

Aleph'in bir parçası olarak, bu önemli küresel yapı, bize işimizi yönetmede daha fazla kaldıraç sağlamanın yanı sıra, MENA ve EMEA'nın çok ötesine geçen küresel etki ve potansiyel sağlayacaktır. Sayısız sinerji ve paylaşılan vizyon bunu bizim için çok heyecan verici hale getiriyor. Bu satın almanın getirdiği gelişmiş erişilebilirlik, her zamankinden daha hızlı ve daha çabuk büyümemizi sağlayacaktır.

Genart Medya CEO’su Burak Yılmaz ise şöyle konuştu: 

“Bu satın alma Genart’ın büyüme ivmesini önemli ölçüde arttıracak ve daha fazla global platformun ülkemizdeki markalar ile bir araya gelmesinde önemli bir rol oynayacaktır. 90 ülkede operasyonu bulunan Aleph Holding’in bir parçası olmayı ben ve Genart çalışanları açısından çok değerli buluyorum.

Satın alma işleminin henüz tamamlanmadığını belirtelim. Satın alma, farklı yetki alanlarından onayların alınması da dahil olmak üzere diğer satış koşullarının onaylanması sonrası gerçekleşecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.