Taxim Capital, Nükleer Tıp alanında faaliyet gösteren Moltek'e yatırım yapıyor

Edindiğimiz bilgilere göre Taxim Capital Özel Sermaye Yatırım Fonu, sağlık teknolojilerine odaklanan Moltek'e yatırım yapma kararı aldı.
Taxim Capital, Nükleer Tıp alanında faaliyet gösteren Moltek'e yatırım yapıyor

Bünyesinde EBRD, IFC, EIF, DEG, FMO, TGIF ve TTGV gibi önemli kurumsal yatırımcıları barındıran Taxim Capital, yeni bir yatırım ile karşımıza çıktı. Edindiğimiz bilgilere göre Taxim Capital Özel Sermaye Yatırım Fonu, sağlık teknolojilerine odaklanan Moltek'e yatırım yapma kararı aldı.

Taxim Capital Özel Sermaye Yatırım Fonu ve Moltek Sağlık Hizmetleri Üretim ve Pazarlama'nın gerekli izinlerin alınması için Rekabet Kurumu’na başvuruda bulunduklarını da ekleyelim. Söz konusu yatırımın miktarı veya Moltek'in değerlemesi ile ilgili herhangi bir finansal bilgi ise paylaşılmadı.

Gerçekleşecek olan Moltek yatırımının Taxim Capital’in yedinci yatırımı olacağını da ekleyelim. Hatırlatmak gerekirse Taxim Capital,  yakın geçmişte BigChefs Restoran Zinciri, Netcad Yazılım, Suwen İç Giyim, Alke Veteriner İlaçları, Cyberwise Siber Güvenlik Çözümleri ve Doğanay Gıda şirketlerine yatırım yapmıştı.

2007 yılında kurulan Moltek, Nükleer Tıp alanında faaliyet gösteriyor. Özellikle kanser teşhis ve giderek artan biçimde de tedavisinde kullanılan radyofarmasötiklerin üretim, satış ve dağıtımını yapan Moltek, 150 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor.

Moltek'in birçok vakıf, devlet, üniversite ve özel hastanelere hizmet sağladığını da ekleyelim. Edindiğimiz bilgilere göre Moltek, Taxim Capital’in yatırımı sonrası, kurumsal ve sürdürülebilir bir yapıda gücüne güç katarak büyümesini hızlandıracak ve sürekli gelişen radyofarmasötik alanında son teknoloji ürünleri ülkemize getirip, sağlık sisteminin hizmetine sunmaya devam edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.