Apple, Apple Pay için taksitlendirme özelliği üzerinde çalışıyor

Bloomberg tarafından aktarılan bilgilere göre Apple, Apple Pay sistemi için taksitlendirme benzeri yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.
Apple, Apple Pay için taksitlendirme özelliği üzerinde çalışıyor

Apple'ın mobil ödeme sistemi olan Apple Pay'in QR kod ile ödeme özelliği kazanacağını geçtiğimiz yılın Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. Bugün Bloomberg tarafından aktarılan bilgilere göre Apple, Apple Pay sistemi için taksitlendirme benzeri yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

Ödeme teknolojileri denildiğinde akla ilk gelen firmalardan biri olan PayPal, Pay in 4 özelliği ile birlikte ödemeler için 4 taksit imkanını daha önce sunmuştu. Ortaya çıkan bilgilere göre Apple Pay için de ilerleyen dönemlerde benzer bir özellik sunulacak.

Söz konusu özelliğin ise "Apple Pay Later" olarak adlandırılması bekleniyor. Bloomberg'e göre Apple, Apple Pay için geliştirdiği yeni özellik için ise Goldman Sachs ile birlikte çalışıyor. Apple Pay Later özelliğinde iki aylık taksit için herhangi bir faiz olmaması bekleniyor.

2 ayın üzerindeki taksitlendirmelerde ise ödemelere faiz de eklenecek. Şu an için ödemelere ne kadar faiz ekleneceğini ve Apple Pay Later özelliğinin ne zaman kullanıma sunulacağı ile ilgili herhangi bir bilgi bulunmadığını da ekleyelim. Dünyanın pek çok noktasında aktif olarak kullanılan Apple Pay'in henüz ülkemizde kullanıma sunulmadığını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.