Önümüzdeki dönemde bulut sistemlerinde farklı pratikler öne çıkabilir

Güvenlik açıklarının çoğalması farklı sistemlerin adaptasyonuna da ihtiyacı artırmakta. Bulut sistemleri de farklı açılardan güvenlik ve maliyet konularında şirketlere opsiyonlar sunmakta.
Önümüzdeki dönemde bulut sistemlerinde farklı pratikler öne çıkabilir

Siber saldırılar geçen seneye göre artış gösterdi. Haziran ayının başlarında global çapta 1.500 kadar işletmeyi etkilediği düşünülen bir saldırı ülkeler arasındaki ilişkileri etkilediği gibi bu konuda acil aksiyon planları da kendini daha çok göstermeye başladı. 

Geçtiğimiz sene IBM güvenlik açıklarının belirlenmesinin yaklaşık 206 gün sürdüğünü açıklamıştı. Şirketlerin kullandığı teknolojilerin sayısı ve eriştiği alan arttıkça veri saklama ve koruma konusunda daha fazla çıktı da görmekteyiz. Genel olarak olumlu gelişmeler söz konusu olsa da saldırılar ya da içeriden ortaya çıkan açıklar nedeniyle şirketlerin sadece maddi değil itibar açısından da sorun yaşaması gittikçe daha sıklaşan bir durum. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.