Logo kurucusu Tuğrul Tekbulut, LOKI'deki yatırımcı hisselerini satın aldı

Bulut tabanlı siber güvenlik ve ağ yönetim platformu LOKI’de TRAngels melek yatırımcılara ait hisselerin tamamı Logo Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Tekbulut tarafından satın alındı.
Logo kurucusu Tuğrul Tekbulut, LOKI'deki yatırımcı hisselerini satın aldı

Özellikle teknoloji bazlı erken aşama girişimlere odaklanan melek yatırım grubu TRAngels’da ilk “exit” LOKI ile tamamlandı. İlk yatırımını TRAngels melek yatırımcıları Namık Kural, Atakan Atalar, Hale Umul, Sacit Sungu, Hüseyin Karayağız, Kaan Akın, Volkan Öngüç, Harika Yalaza, Mustafa Özçilingir, Osman Kale ve Atilla Eren’den alan LOKI hisselerinin tamamı Logo Yazılım’ın kurucusu Tuğrul Tekbulut tarafından satın alındı. Bu satış ile yatırım yapılan değerlemenin 4 katına ulaşan bir değerlemeyle hisse satışı gerçekleştirildi.

LOKI’ye ilk tohum yatırımı, 2017 yılında 100 bin dolar değerinde TRAngels melekleri tarafından yapıldı. Şirket internet ağlarını basit bir ara yüzle güvenli hale getiren bir ürün geliştirme hedefiyle başladığı yolculuğunu hizmet modelinde çalışan bir siber güvenlik ve ağ yönetim platformuna çevirdi. LOKI, bu süreçte yurtdışında çeşitli hızlandırma programlarından da yatırım aldı ve son olarak stratejik iş birliği yapma hedefiyle Logo Siber Güvenlik ile birleşme kararı aldı.

LOKI ile ilk exit'ini yapan diğer şirketler ise Nexus Ventures ve Atanova Ventures oldu. Zira LOKİ’nin ilk yatırımcılarından olan Nexus Ventures ve Atanova Ventures’a ait hisselerin tamamı da satın alındı. Nexus Ventures’ın 2017 yılında Startupfon ile birlikte yürüttüğü IOT-Telco Labs programı kapsamında Loki’ye yatırımını gerçekleştirmişti.

TRAngels Yatırım Komitesi Başkanı Namık Kural, TRAngels olarak gerçekleşen ilk “exit”lerinde çok değerli bir deneyim süreci yaşadıklarını belirtti. Kural, “TRAngels melek yatırım grubu olarak tüm üyelerimizi yatırım yapmaya teşvik ediyoruz çünkü melek yatırım ancak uygulama yapılarak öğrenilecek bir iş. Bu ilk “exit”imizle melek yatırımcılığın önemli bir aşamasını daha geçmiş olduk. Kazandığımız bu deneyim, önümüzdeki yeni “exit”ler için bize inanılmaz kazançlar sağladı” dedi.

Namık Kural, melek yatırımcılıkta ekilen tohumların büyümesi ve gelişmesi için zamana ihtiyaç olduğunu, bu zaman zarfında girişimlere bir yandan finansal kaynak sağlarken bir yandan da bilgi ve deneyimlerini aktardıklarını, kurumsallaşmaları yönünde önemli katkılar sağladıklarını söyledi. Kural sözlerine şöyle devam etti: “Erken aşamada yatırım yaptığımız girişimlerin uluslararası alanda iş yapan, büyüyen ve rekabet edebilen, değerli şirketler haline gelmesinin önünü açmayı hedefliyoruz. LOKİ’de yaptığımız yatırımdan dört yıl gibi kısa bir sürede “exit” olabilmemiz hedefimize ulaştığımızın da bir göstergesi ve gelecek exit’ler için de bir kaldıraç olacak.”

Tuğrul Tekbulut satın almayla ilgili olarak, “Halka açık Logo Yazılım’daki görev ve ortaklığımın yanında ileri teknoloji konularında kendi girişimlerim var, hem de melek yatırımcı olarak yeni girişimlere destek oluyorum. 2013 yılında kurmuş olduğum ve iç pazarda önemli bir konum edinen Siber Güvenlik Markası BerqNet ile LOKI’nin birbirlerini tamamlayan uzmanlıklarını ve güçlerini birleştirerek, hem servis hem donanım anlamında küresel hedefleri amaçlayan bir siber güvenlik firması oluşturmayı hedefliyorum” dedi.

LOKI’nin kurucusu Ahmet Polat da yaptığı açıklamada, bu satışın operasyonlarını global pazara genişletmek yolunda kendilerine önemli ivme kazandırdığını söyleyerek, “Kuruluşumuzdan bu yana yurtışına açılma, globalde rekabet gücü elde eden bir şirket olma hayalimiz vardı. TRAngels hayalimize ortak oldu, bu yolculukta melek yatırımcılarımız ve özellikle lider yatırımcımız Namık Kural bizi her anlamda destekledi. Önümüzdeki süreçte, BerqNet ile beraber hem yerel hem global pazarlara daha hızlı erişim ve penetrasyon sağlayabileceğiz” dedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.