Microsoft, salgın sırasındaki çabaları nedeniyle çalışanlarının her birine 1500 dolar ikramiye verecek

Microsoft bu ikramiyeyi, yarı zamanlı çalışanlar da dahil olmak üzere 31 Mart 2021'de veya öncesinde işe başlayan kurumsal başkan yardımcısı seviyesinin altındaki tüm personele hediye ediyor.
Microsoft, salgın sırasındaki çabaları nedeniyle çalışanlarının her birine 1500 dolar ikramiye verecek

Microsoft, neredeyse bir buçuk senedir hayatlarımıza etki eden pandemi nedeniyle çaba sarf eden birçok çalışanın 1500 dolar vereceğini açıkladı.

The Verge'de geçen bilgilere bahsi geçen ikramiye, hem ABD'de hem de uluslararası alanda tüm uygun çalışanlar için geçerli olacak. Microsoft bu ikramiyeyi, yarı zamanlı çalışanlar da dahil olmak üzere 31 Mart 2021'de veya öncesinde işe başlayan kurumsal başkan yardımcısı seviyesinin altındaki tüm personele hediye ediyor. İkramiyelerin temmuz veya ağustos aylarında ABD’deki ve yurt dışındaki çalışanlara dağıtılacağı, ancak Microsoft’un GitHub, LinkedIn ve Zenimax gibi yan kuruluşlarının çalışanlarının bunları almayacakları söylendi.

Benzer uygulamalarının pandemi sırasında diğer büyük teknoloji şirketleri de yapmıştı. Facebook, 45 bin çalışanının her birine 1000 dolar, Amazon ise pandemi sırasında aktif olarak görev yapan çalışanları için 300 dolar tatil ikramiyesi vermişti. Benzer bir şekilde Vox Media da geçen yıl çalışanlarına 1000 dolar ikramiye vermişti.

Bu uygulamalar sadece ikramiyeyle de sınırlı kalmadı. Bazı şirketler yemek ödemelerine yardımcı olmak için çalışanlarına yemek dağıtım uygulamaları için kredi sağladı, bazıları da ekstra bakım paketleri dağıttı veya ek izinler, bizdeki tabiriyle kafa izinleri verdi. Microsoft ayrıca bu yılın başlarında çalışanlarına beş ekstra ücretli tatil günü vermişti.

Bu gibi hamleler, teknoloji şirketlerinin pandemi sırasında çalışanlarını mutlu etme ve birçoğu hala ofislerden uzaktayken onları yeniden ofislere çekme çabasının bir parçası diyebiliriz. Zira büyük şirketler bu gibi jestlerle çalışanlarının memnuniyetini sağlayarak toplu istifaların önüne geçmeyi hedefliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.