Kısa ve orta vadeli ev kiralama platformu Missafir’e gelen talepler yüzde 300 arttı

Tüketici tercihlerinde beş yılda oluşabilecek değişiklik bir anda yaşandı. Bu kapsamda turizmin yoğunlaştığı temmuz ve ağustos döneminde Missafir'deki rezervasyon taleplerinde yüzde 300 artış görüldü.
Kısa ve orta vadeli ev kiralama platformu Missafir’e gelen talepler yüzde 300 arttı

Kasım 2018’de PropTech dikeyinde bir start-up olarak kurulan kısa ve orta vadeki ev kiralama platformu Missafir, Antalya, Bursa İstanbul, İzmir, Kocaeli Mardin, Muğla ve Sakarya olmak üzere 8 lokasyonda ev kiralama yönetimi yapıyor. Bugüne kadar hızlı büyüme gösteren Missafir, yakın gelecekte hizmet verdiği bölgelere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni de ekleyecek.

Missafir bir yandan ev sahiplerine diğer yandan tatil ve iş amaçlı seyahat edenlere uçtan uca hizmet sunan dijital bir platform olma özelliğini taşıyor. Tatil planlamalarında evde konaklamaya ilginin arttığı pandemi döneminde Missafir, tatilcilere, güvenli, konforlu ve problemsiz konaklama imkanı sunuyor.

Kısa ve orta vadeli ev kiralama yönetimi hakkında bilgi veren Missafir’in Kurucusu Mehmet Yüksel, kısa ve orta dönem ev kiralamalarında profesyonel hizmet sunumunun, dünyada çok artış trendinde olan bir hizmet modeli olduğunu; Missafir'in bir yandan otel kalitesinde ve ev konforunda konaklama deneyimi sunarken diğer yandan ev sahiplerini evlerini kiralama süreci ile ilgili her türlü problem ve uğraşıdan kurtardığını söylüyor.

Temmuz ve ağustos döneminde rezervasyon taleplerinde yüzde 300 artış

Pandemi etkisiyle otel yerine evlerde konaklamanın tercih edilmesinin ev konaklama sektörünün hızlı büyümesine katkıda bulunduğunun aldını çizen Yüksel, tüketici tercihlerinde beş yılda oluşabilecek değişiklik bir anda yaşandığını söylüyor. Bu kapsamda turizmin yoğunlaştığı temmuz ve ağustos döneminde rezervasyon taleplerinde yüzde 300 artış yaşadıklarını belirtiyor.

Hedef yurt dışına açılmak

Mehmet Yüksel, 2020 yılında aldıkları yatırımlarla büyümeyi hızlandırdıklarını; Türkiye ve Kıbrıs’taki ev sayısını 1.000’e çıkartırken bu yıl sonuna kadar yurt dışına da açılmayı planladıklarını belirtiyor. Missafir, İngiltere’nin yanı sıra Orta veya Doğu Avrupa’da bir ülkede daha yerini almayı planlıyor. 

Missafir, evini kısa ya da orta vadeli kiraya vermek isteyen veya misafirlerle paylaşmak isteyen ev sahiplerinin uygun adaylar bulabilmesi için hem dijital hem de operasyonel çözümler sunuyor. Evin misafirlere hazırlanma sürecindeki dekoratif dokunuşlardan profesyonel fotoğraf çekimine, dünyada en çok talebi olan 15 platformda profil oluşturulmasından ilanların üst sıralarda çıkmasını sağlayan arama optimizasyonuna ve kira gelirini maksimize eden dinamik fiyatlandırmaya kadar farklı hizmetler veriyor. Ayrıca konaklama öncesi temizlik, anahtar teslimi, konaklama sırasında evde çıkabilecek tüm problemler için hızlı çözüm hizmetleri sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.