193 milyon euro yatırım alan Hollandalı neobank Bunq'ın değerlemesi 1 milyar euroyu aştı

Amsterdam merkezli fintech Bunq, Pollen Street Capital liderliğindeki yatırım turunda 193 milyon euro yatırım aldı. Bu yatırım sonrasında Bunq'ın yüzde 10'luk hissesinin sahibi de Pollen Street Capital oldu.
193 milyon euro yatırım alan Hollandalı neobank Bunq'ın değerlemesi 1 milyar euroyu aştı

Amsterdam merkezli fintech Bunq, Pollen Street Capital liderliğindeki yatırım turunda 193 milyon euro yatırım aldı. Yatırım turuna şirketin kurucusu ve CEO'su Ali Niknam da katıldı. Bu yatırım sonrasında Bunq'ın yüzde 10'luk hissesinin sahibi de Pollen Street Capital oldu.

Anlaşmanın bir parçası olarak Bunq, daha önce Pollen Street Capital'e ait olan İrlandalı bir kredi şirketi olan Capitalflow Group'u da satın alıyor. Satın almanın ardından ardından Capitalflow, önümüzdeki üç yıl içinde İrlandalı KOBİ'lere ve emlak yatırımcılarına 1,2 milyar euronun üzerinde yeni kredi vermeyi planlıyor.

Şirket, aldığı yatırımı büyümesini hızlandırmak ve büyüme stratejisini desteklemek için daha küçük şirketleri satın almak kullanacağını açıkladı. Ali Niknam, bu anlaşma sayesinde, yıl sonuna kadar yapısal olarak kârlı hale gelerek Bunq'ın uzun vadeli sürdürülebilirliğini güçlendireceklerini söyledi.

2012 yılında hayata geçirilen Bunq, bir mobil uygulamadan kontrol edebileceğiniz banka hesapları ve banka kartları sunuyor. Arkadaşlarınız ve aileniz de Bunq kullanıyorsa, anında para gönderebileceğiniz, bunq.me ödeme bağlantısını diğer kişilerle paylaşabileceğiniz, ödemeleri bölebileceğiniz özelliklere de sahip. Platform, harcamaları herkesle paylaşmanıza izin veren ortak bir havuz oluşturuyor. O havuz hesaptan ortak faturaları, giderleri ödemek için alt hesaplar da oluşturabiliyorsunuz.

30 pazarda online bankacılık hizmeti sunan Bunq, ayda 2,99 euro ile aylık 17,99 euro arasında değişen farklı planlar sunuyor. Bunq'ın ayrıca sınırlı özelliklere sahip ücretsiz bir seyahat kartı da bulunuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.