Canlı yayınların farklı pazarlardaki artış tahmini müşteri güveninin sağlanmasından geçiyor

Canlı yayın satışlarının Asya ile başlayarak diğer coğrafyalara yayıldığı bir gerçek olmakla birlikte müşterinin bu şekilde alışveriş yapması için bazı etkenlerin sağlanması gerekiyor.
Canlı yayınların farklı pazarlardaki artış tahmini müşteri güveninin sağlanmasından geçiyor

Canlı yayınların salgınla birlikte daha çok izlendiğini ve bundan sonra da birçok pazarda öne çıkan bir alışveriş şekli olacağından bahsedilmekte. Mayıs ayında Facebook'un lansmanını yaptığı Cuma günleri canlı alışveriş yayınları, Instagram'ın Mart 2021'de Live Rooms isimli eklentisi ile canlı yayınlara katılan sunucu sayısını artırması ya da Pinterest'in yine Mayıs ayında 21 içerik üretici ile bu özelliği test etmesi bu konunun platformlardaki önemini daha da çok görünür kılıyor. 

Önümüzdeki iki sene içinde sadece Çin'de yapılacak canlı yayınlardan gelecek satışların bu seneki tahminlerin iki katının da üzerine çıkacağı beklentisi söz konusu. Asya'da uzun süredir yaygın olan canlı yayın satışları için elbette en yoğun beklentinin Çin'de olması normal ancak pazarı zamanla büyütecek coğrafyaların ABD ve Avrupa olduğu söylenmekte. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.