Eğitim teknolojileri girişimi Quizizz, Tiger Global liderliğinde 31,5 milyon dolar yatırım aldı

Quizizz, her öğrenciyi motive etmek için tasarlanmış bir öğrenme platformu. Platform, ABD okullarının yüzde 80'inden fazlasında ve dünya çapında 120'den fazla ülkede kullanılıyor.
Eğitim teknolojileri girişimi Quizizz, Tiger Global liderliğinde 31,5 milyon dolar yatırım aldı

Hindistan merkezli eğitim teknolojileri girişimi Quizizz, Tiger Global'ın liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 31,5 milyon dolar yatırım aldı. Yahoo'nun kurucu ortağı Jerry Yang ile mevcut yatırımcılar Eight Roads Ventures, GSV Ventures, Nexus Venture Partners da yeni tura katıldı. Quizizz, geçtiğimiz mart ayında gerçekleşen A Serisi yatırım turunda da 12,5 milyon dolar yatırım almıştı. Crunchbase verilerine baktığımızda girişimin bugüne kadar 47 milyon dolar yatırım aldığını görüyoruz. 

Quizizz, her öğrenciyi motive etmek için tasarlanmış bir öğrenme platformu. Platform, ABD okullarının yüzde 80'inden fazlasında ve dünya çapında 120'den fazla ülkede kullanılıyor. Öğrenciler her hafta Quizizz'de, 300 milyondan fazla soruyu yanıtlıyor. Öğretmenlerin oyunlaştırılmış testler, etkileşimli dersler ve ilgi çekici çalışma materyalleri bulmasına ve oluşturmasına yardımcı oluyor. 2015 yılında kurulan şirketin ABD ve Hindistan'da ofisleri bulunuyor.

Platform, bilgisayar bilimi, İngilizce, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, dünya dilleri ve yaratıcı sanatlar gibi birçok alanda hizmet veriyor. Quizizz'in kökleri, kurucu ortaklar Ankit Gupta ve Deepak Cheenath'ın gönüllü olarak hizmet verdiği Hindistan'ın Bangalore kentindeki bir iyileştirici matematik programına dayanıyor. Ankit Gupta, yaptığı bir açıklamada şirketin kârlı olduğunu ve 2020'nin sonlarında bireysel tüketiciler ve kuruluşlar için ilk ücretli aboneliklerini başlattıklarını da söyledi.

Şirket, aldığı yeni yatırımı, hem ABD hem de Hindistan'da bulunan çalışanlarının sayısını artırmak için kullanmayı planlıyor. Ayrıca, uluslararası genişlemesini hızlandırmak için ortaklıklar kurmayı da düşünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.