Beta sürecini tamamlayan Xbox Cloud Gaming, PC ve iOS için kullanıma sunuldu

Microsoft tarafından paylaşılan bilgilere göre Xbox Cloud Gaming (xCloud), beta sürecinin ardından tüm PC ve Apple cihazı sahipleri için kullanıma sunulmuş oldu.
Beta sürecini tamamlayan Xbox Cloud Gaming, PC ve iOS için kullanıma sunuldu

Microsoft'un online oyun servisi olarak karşımıza çıkan Xbox Cloud Gaming, geçtiğimiz Nisan ayında beta olarak PC ve Apple cihazları için kullanıma sunulmuştu. Davetiye modeli ile birlikte sadece kısıtlı sayıda kullanıcı için açılan beta süreci iki ayın ardından noktalandı.

Microsoft tarafından paylaşılan bilgilere göre Xbox Cloud Gaming (xCloud), beta sürecinin ardından tüm PC ve Apple cihazı sahipleri için kullanıma sunulmuş oldu. Kullanıcılar herhangi bir davetiyeye gerek duymadan Xbox Cloud Gaming'i kullanabilecekler.   T

Microsoft tarafından paylaşılan bilgilere göre xCloud platformu Edge, Chrome ve Safari internet tarayıcılarında hem masaüstü hem de mobil cihazlarda kullanılabilecek. xCloud'ın iOS için bir mobil uygulamaya sahip olmadığını iOS cihazlarda yer alan Safari üzerinden kullanılabilir durumda olduğunu da ekleyelim. 

Şu an için xCloud'ın sadece 22 ülkede kullanıma sunulduğunu da paylaşalım. Maalesef bu ülkeler arasında Türkiye bulunmuyor. Edindiğimiz bilgilere göre Xbox Cloud Gaming sistemi oyunları 1080 piksel çözünürlüğünde ve 60 Fps olarak oynamanıza olanak tanıyor.

Veri merkezlerini ise özel Xbox Series X donanımı ile güçlendirdiğini duyuran Microsoft, bu sayede daha hızlı yükleme süreleri, iyileştirilmiş kare hızları ve yeni nesil oyun deneyimi sunmayı hedefliyor. Aylık 15 dolarlık bir ücrete sahip olan Xbox Cloud Gaming'in ülkemizde ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.