Yapay zeka ve organizasyonel adaptasyondaki problemler

Yapay zeka bazlı sistemlerin gelişmesi hızlanmakla birlikte organizasyonlarda bu teknolojilerin adaptasyonu ve kullanımı yöneticilerde bazı endişeler yaratmakta.
Yapay zeka ve organizasyonel adaptasyondaki problemler

Yapay zeka bazlı teknolojilerin adaptasyonu operasyonel modellerin değiştirilmesi ile birlikte de hızlanmaya devam ediyor. Mevcut teknolojilerin kapasitesini geliştirmek için yapılan geliştirmelerle doğru orantılı olarak bu geliştirmelere ayrılan bütçeler de son dönemin daha çok dikkat çeken konularından. Şirket ölçeği fark etmeksizin geçtiğimiz seneye göre %50'den fazla bütçelerde artış gözlemlenmiş durumda. 

Dijital dönüşüm ile hızlanan yapay zeka projeleri, belki de son dönem gelişmeler olmasaydı önümüzdeki 2 - 3 sene içinde canlıya alınacaktı. Perakende, finansal servisler ve sağlık gibi sektörler başta olmak üzere farklı yerlerde ele alınan yeniliklerin gelişmesinin önemli rol oynadığı yapay zeka teknolojileri her ne kadar birçok süreci kolaylaştırmış olsa da yöneticiler tarafından tüm bu değişikliklerin fazla hızlı olduğunu da düşündürtmekte. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.