İnsan kaynakları çözümleri sunan Oyster, 50 milyon dolar yatırım aldı

Çalışanlar için işe alma, işe alım, bordro, sosyal haklar ve maaş yönetimi hizmetlerine yardımcı olacak araçlar sağlayan Oyster, Stripes'ın liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 50 milyon dolar yatırım aldı.
İnsan kaynakları çözümleri sunan Oyster, 50 milyon dolar yatırım aldı

Çalışanlar için işe alma, işe alım, bordro, sosyal haklar ve maaş yönetimi hizmetlerine yardımcı olacak araçlar sağlayan Oyster, Stripes'ın liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 50 milyon dolar yatırım aldı. Tura Emergence Capital ve The Slack Fund'ın yanı sıra yeni yatırımcı Avid Ventures da katıldı. Şirketin değerlemesi ise 475 milyon dolara ulaştı. 

Şirketin değerlemesi sadece 4 ay önce 20 milyon dolar civarındaydı. Oyster CEO'su Tony Jamous, şirketin kendisinin o zamandan beri katlanarak büyüdüğünü gördüğünü söyledi. Şirketin şu anda 80 büyük işletmeyle çalıştığını açıkladı.

Oyster, uluslararası işe alım modelini düzeltmek için tasarlanmış yazılım tabanlı bir istihdam platformu. Kullanıcıların global olarak işe almalarını, bordro düzenlemelerini ve dünya çapında dağıtılmış ekiplerine büyük yerel avantajlar sağlamalarını sağlıyor. Şirket, yetenekli insanlar ve tam zamanlı işler arasındaki engelleri bir günde ortadan kaldırma misyonuyla 2019 yılında kuruldu. Oyster, dünyanın neresinde olursa olsun herhangi bir şirketin herhangi bir kişiyi işe almasının kolay olması gerektiğine inanıyor.

Dünyanın daha az yüksek profilli bölgelerinden ve gelişmekte olan ülkelerden gelen insanlara da kariyer basamaklarını tırmanmalarına yardımcı olmayı hedefleyen girişim, global istihdam ve yetenek görevini doldurmak için kullandığı B-Corp sertifikasına da sahip.

Oyster'ın kurucu ortağı Jack Mardack yaptığı açıklamada, Oyster'ın için büyüme ve olumlu etkinin bir sonraki bölümü için Stripes ile ortak olmaktan heyecan duyduklarını söyledi. Stripes ortağı Saagar Kulkarni ise global iş gücü için oyun alanını eşitleme misyonlarında tüm Oyster ekibine katılmaktan heyecan duyduklarını dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.