Çin merkezli otonom araç girişimi WeRide, Renault-Nissan-Mitsubishi'den 310 milyon dolar yatırım aldı

WeRide, C Serisi turda Renault-Nissan-Mitsubishi tarafından işletilen stratejik bir risk sermayesi fonu olan Alliance Ventures'tan 310 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı.
Çin merkezli otonom araç girişimi WeRide, Renault-Nissan-Mitsubishi'den 310 milyon dolar yatırım aldı

Çin merkezli otonom araç girişimi WeRide, C Serisi turda Renault-Nissan-Mitsubishi tarafından işletilen stratejik bir risk sermayesi fonu olan Alliance Ventures'tan 310 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Yeni yatırım sonrasında şirketin değerlemesi 3.3 milyar dolara ulaştı. 

Renault-Nissan-Mitsubishi, 2018'deki ilk stratejik yatırımının ardından WeRide için ikinci kez para ayırdı diyebiliriz. Zira bu yatırım, iki şirketin Çin pazarı için Seviye 4 sürüş araçları geliştirmek için bağlarını güçlendirmesi sonrasında gerçekleşti. Çünkü Dongfeng-Nissan ortak girişiminin WeRide yazılımı tarafından otomatikleştirilen elektrikli arabaları, Guangzhou'da 18 aydır robotaksi hizmeti veriyor. WeRide, araştırma ve geliştirme için Kaliforniya'da Nissan araçlarını kullanıyor.

Tony Han tarafından yönetilen WeRide, otomobil endüstrisinde, aracın çoğu durumda hiçbir insan müdahalesi olmaksızın sürüşün tüm yönlerinin üstesinden gelebildiği, 4. seviye otonom araçlarıyla hizmet veriyor. 

Nissan COO'su Ashwani Gupta, Çin'in mobilitenin geleceğini tanımlamaya yardımcı olmanın ön saflarında yer aldığını, insanların hayatlarını zenginleştirmek için daha da yenilikçi teknolojiler ve hizmetler getirmek için WeRide ile ortak olmaktan mutluluk duyduklarını söylüyor. WeRide kurucusu ve CEO'su Tony Ha ise son üç yıl boyunca, Nissan'ın WeRide'ın otonom sürüş platformunu desteklemede kritik bir rol oynadığını ve bu nedenle lider bir robotaksi filosu kurmalarına yardımcı olduğunu belirtiyor. 

Son haftalarda Çin'de, Covid-19'un da etkisiyle otonom sürüş teknolojilerine ciddi yatırımlar yapılıyor. Hatta Guangzhou'da, WeRide ve Toyota destekli Pony.ai dahil olmak üzere diğer birçok otonom sürüş şirketi online alışveriş teslimatlarını gerçekleştiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.