Audioteka'nın açıkladığı verilere göre sesli kitap dinleyenlerin oranı yüzde 76 arttı

Audioteka'nın açıkladığı verilere göre ‘‘kitap dinleme’’ kavramını ortaya çıkaran sesli kitap platformları sayesinde kitap dinleyenlerin oranı yüzde 76 arttı.
Audioteka'nın açıkladığı verilere göre sesli kitap dinleyenlerin oranı yüzde 76 arttı

Yaklaşık iki yıldır tüm dünyanın içerisinde bulunduğu pandemi süreci teknolojinin hayatımızdaki yeri ve önemini daha da artırdı. İş yapış şeklimizden sosyalleşmeye kadar her alanda odak noktamız olan teknoloji şimdilerde kitap okuma alışkanlıklarını da değiştirdi. Audioteka'nın açıkladığı verilere göre ‘‘kitap dinleme’’ kavramını ortaya çıkaran sesli kitap platformları sayesinde kitap dinleyenlerin oranı yüzde 76 arttı.

Audioteka'nın kullanıcı sayısı yüzde 67 arttı

Spor yaparken, yemek yaparken, yürürken ya da herhangi bir işle uğraşırken diğer yandan kitap dinleme ayrıcalığı sunan sesli kitaplara olan talep her geçen gün daha da artıyor. Audioteka Ürün Yöneticisi Hande Saygılı, özellikle pandemi sürecinde büyük bir ilgiyle karşılaştıklarını; dinlenme sürelerinin yüzde 45 oranında arttığını ve 2021 yılının ikinci çeyreği henüz bitmemiş olmasına rağmen 2021’in ilk çeyreğine göre kullanıcı sayısında yüzde 67 artış mevcut olduğunu söyledi. Tüm bu gelişmelerin hem kitaba olan ilginin artması hem de sektörün her yıl gözle görülür oranda büyük bir gelişim göstermesi açısından mutluluk verici olduğunu dile getirdi.

En çok dinlenen kitap: Camdaki Kız

Audioteka, 2021 yılının ikinci çeyreğine kadar geçen süreçte en çok dinlenen sesli kitapları açıkladı. Zengin bir arşive sahip olan Audioteka’da en çok dinlenen kitap Camdaki Kız oldu. Bir televizyon kanalında dizi olarak da yayınlanan hikaye dinleyiciler tarafından çok beğenildi. Listenin ikinci sırasında ‘‘Madalyonun İçi’’, üçüncü sırada ‘‘Günahın Üç Rengi’’, dördüncü sırada ‘‘Küçük Prens’’ ve beşinci sırada ‘‘Nutuk’’ yer alıyor.

Geleneksel radyo anlayışına modern bir yorum getiren podcast her geçen gün daha popüler bir hale geliyor. Sesli kitap kadar merak uyandıran podcast yayınlarının da en çok dinlenenler listesinde, ilk sırada ‘‘Aposto! Altı’’, ikinci sırada ‘‘Bir de Buradan Bak’’, üçüncü sırada ‘‘Çifte Şah’’, dördüncü sırada ‘‘Sailing Kalamarı’’ ve beşinci sırada ‘‘Engelsiz Satranç’’ yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.