Sağlık bölümünü küçültme kararı alan Google, tüketici sağlığı ekibini ise yeniden organize ediyor

Google, yaklaşık 700 Google Health çalışanının 130'dan fazlasını Search ve Fitbit bölümlerine transfer ediyor.
Sağlık bölümünü küçültme kararı alan Google, tüketici sağlığı ekibini ise yeniden organize ediyor

Google, yaklaşık 700 Google Health çalışanının 130'dan fazlasını Search ve Fitbit bölümlerine transfer ediyor. Business Insider'ın yakın kaynaklara dayandırdığı özel haberine göre, Google Health'de kalan ekiplerin hiçbirinin tüketici teknolojisine odaklanmayacağını söylüyor.

Bu haberin Google'ın Fitbit'i resmi olarak yaklaşık 2,1 milyar dolara satın almasından yaklaşık altı ay sonra geldiğini belirtmekte de fayda var. Buraya şöyle bir not düşelim; satın alma haberleri 2019'da ortaya çıkmıştı ama anlaşmanın tamamlanması altı ay önceye tekabül ediyor. Ayrıca satın alma sırasında, Google'ın cihaz ve hizmetlerden sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Rick Osterloh, Fitbit'in, Google'ın giyilebilir ürün deneyimine ve teknoloji platformuna katkıda bulunacağını söylemişti. Google'ın şu anda tüketici sağlığı ekibini yeniden organize etmesi de bu zamanın geldiğini gösteriyor diyebiliriz. 

Google Health, geçmişte tüketici odaklı ürünlere sahipti. Bu yeni gelişme, Google'ın tüketici sağlığı çabalarının büyük ölçüde Fitbit ekibi tarafından yürütülebileceğini kanıtlıyor ve aynı zamanda Fitbit ekibinde de büyümeye işaret ediyor. Bu hamle, Google'ın rakipleri karşısında daha güçlü adımlar atmasına yardımcı olacaktır. 

Google, sağlık odağında yeniliklerine düzenli olarak devam ediyor. Aralık ayında Google Health, tüketiciler için işe alım sürecini kolaylaştıran ve onlara verilerinin araştırma için nasıl kullanıldığını gösteren yeni bir Android uygulamasının lansmanını gerçekleştirmişti. Google Health, hastaları sağlık hizmeti ziyaretlerine hazırlamaya yardımcı olan yeni bir aracın pilot uygulamasını yapmak için HHS Agency for Healthcare Research and Quality (AHRQ) ile birlikte çalışmıştı. Mayıs ayında ise şirket, kullanıcıların dermatoloji sorularına yanıt bulmalarına yardımcı olacak bir araç üzerinde çalıştığını açıklamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.