Apple'dan iPhone sahiplerini New York metrosunda yolculuğa çıkaran artırılmış gerçeklik özelliği

Apple, Apple Pay web sitesine yeni bir artırılmış özelliği eklerken, Snapchat'te de Apple tarafından tasarlanmış yeni bir lens yayına alındı.
Apple'dan iPhone sahiplerini New York metrosunda yolculuğa çıkaran artırılmış gerçeklik özelliği

Apple, Apple Pay Express Transit'i tanıtmak amacıyla bir dizi yeni artırılmış gerçeklik özelliği yayınladı. Teknoloji devi, Apple Pay web sitesine yeni bir artırılmış özelliği eklerken, Snapchat'te de Apple tarafından tasarlanmış yeni bir lens yayına alındı. Buna göre Apple Pay web sitesinde, platformu artırılmış gerçeklikte deneyimlemek mümkün.

Seçeneğe tıkladığınızda, artırılmış gerçeklik deneyimini doğrudan Safari'de başlatılıyor. İşin en güzel yanı ise bu deneyime, gerçekten New York'ta yaşayıp yaşamadığınıza bakılmaksızın dünya çapında erişilebiliyor olması. Zira Apple, 2019'da New York City metro sistemi için 4, 5 ve 6 hattan başlayarak Apple Pay Express Transit'i kullanıma sunmaya başladı.

iPhone'daki artırılmış gerçeklik deneyimine girdikten sonra, New York City manzarası da dahil olmak üzere Brooklyn'den Manhattan'a bir metro yolculuğunu simüle eden sanal bir artırılmış gerçeklik kullanıcıları bekliyor. Kişiler, iPhone veya Apple Watch'larında Apple Pay Express Transit'i kullanma sürecinde kullanıcılara yol gösteren talimatlar da bulabiliyor. Ayrıca Apple, hizmetin 200'den fazla OMNY özellikli metro istasyonunda, tüm Manhattan ve Staten Island otobüslerinde kullanıma sunulacağını da açıkladı.

Yeni özelliğin yanı sıra Apple, New York'ta yaşayan kullanıcılar için de Flatbush'taki Kings Theatre'da, Battery Park'taki Sea Glass Carousel'de ve New York City Hall'daki Great Hall'da metro yolculuğuna çıkmalarını sağlayan yeni bir Snapchat Lens tasarladı.

Apple'ın yeni artırılmış gerçeklik deneyimine dair tüm detaylara buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca eğer New York'ta yaşıyorsanız SnapChat'teki Apple lensine de buradan göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.