Mobil ticaretin deneyim başta olmak üzere farklı açılardan büyümekte

Mobil ticaret geçen seneye göre büyümesine devam etmekte; uygulamalardan yapılan alışverişlerin diğer yöntemlere tercih edilmesiyle de daha da artacağı düşünülüyor.
Mobil ticaretin deneyim başta olmak üzere farklı açılardan büyümekte

Mobil ticaret hacminin bu senenin sonunda yaklaşık 3,6 trilyon $'a ulaşacağı tahmin ediliyor. Geçen seneye göre %22'lik artışla büyüyen pazar, toplam perakendenin gelişimini de hızlandırdığı gibi çoklu kanal kullanımının da artacağının göstergelerinden. Kullanıcı sayısının artması ile birlikte mobil cihazlarda geçirilen zamanın da artmasının etkisinin görüldüğü mobil ticarette deneyimin de etkinliği daha çok öne çıkmaya başlıyor. 

Giyilebilir teknolojinin artması ile erişimin arttığı, dijital ödemelerin daha çok kullanılmaya başlandığı ve e-cüzdanlardan haberdarlık ile farkındalığın yaygınlaşmasının da elbette bu büyümede etkisi büyük. Her mobil cihaz sahibi ve internet kullanıcısı olan kişinin potansiyel bir müşteri olduğunu düşündüğümüzde aslında erişim her zamankinden daha kolay görünüyor. Değişen müşteri alışkanlıkları ile birlikte daha da öne çıkacağı düşünülen mobil ticaretin, önümüzdeki 5 sene içinde en çok tercih edilen kanal olacağı da söylenmekte. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.