Oğuzhan Atay'ın kurucuları arasında yer aldığı BillionToOne, 55 milyon dolar yatırım aldı

55 milyon dolarlık B serisi yatırım turu şirketin eski yatırımcılarından olan Hummingbird Ventures ve yeni yatırımcı Four Rivers Group'un ortak liderliğinde gerçekleşti
Oğuzhan Atay'ın kurucuları arasında yer aldığı BillionToOne, 55 milyon dolar yatırım aldı

Oğuzhan Atay'ın kurucuları arasında yer aldığı BillionToOne'nın COVID-19 test protokolünün FDA'den onay aldığını geçtiğimiz yılın Eylül ayında sizlere aktarmıştık. Bugün edindimiz bilgilere göre ise BillionToOne, B serisi yatırım turunda 55 milyon dolar yatırım aldı.

55 milyon dolarlık B serisi yatırım turu şirketin eski yatırımcılarından olan Hummingbird Ventures ve yeni yatırımcı Four Rivers Group'un ortak liderliğinde gerçekleşti. Hummingbird Ventures ve Four Rivers Group'un haricinde ise yatırım turuna Neotribe Ventures, Norwest Venture Partners, Y Combinator ve Libertus Capital da katıldı.

Hatırlatmak gerekirse BillionToOne en son 2020 yılının Mart ayında Hummingbird Ventures ve Neotribe Ventures liderliğinde 15 milyon dolar yatırım almıştı. Girişimin daha önceki yatırımcıları arasında ise 500 Istanbul'un bulunduğunu da belirtelim. Alınan 55 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 87 milyon dolara ulaştı.

2016 yılında David Tsao, Oğuzhan Atay ve Sukrit Silas tarafından Kaliforniya'da kurulan BillionToOne, hastalıkların hassas bir şekilde teşhis edilmesine odaklanan bir çözümler sunuyor. BillionToOne kısa süre önce artan talebi karşılamak için CLIA laboratuvar tesisini genişletmişti.

BillionToOne kurucu ortağı ve CEO'su Oğuzhan Atay'ın paylaştığı bilgilere göre alınan 55 milyon dolarlık yatırım tesis için yapılan masraflar için kullanılacak. Kendisi ile 2017'de yaptığımız röportajı buradan izleyebilirsiniz:

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.